från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Bilder från pressträffen för svenska tomater

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Årets tomatträff inföll en högsommardag i Kolskjulet på Kastellholmen den 16 maj 2018. Det blev en solig tillställning där tomatbranschen lyfte den svenska, hållbara tomaten. Här är några bilder från pressträffen.

Svenska tomater – odling, smak, val i butiken, på restaurangen och hemma i köket

Maria Forshufvud, Svenskmärkning, talade om märkningen, presenterade en ny YouGov-undersökning som visar hur viktigt det är för konsumenten att tomaten är svensk och ställde frågor till de medverkande.
Sara Berger, SydGrönt, berättade om hållbara odlingar och utökad säsong för svenska tomater.
Tomatodlarna Caroline Andersson och Annika Assarsson berättade om odling och om sort, syra, sötma och arom – så smakar en svensk tomat.
Fredrik Eriksson, krögare, Långbro Värdshus & restaurang Asplund, talade om tomatens historiska resa i restaurangens värld – från kylskåpskall till vältempererad.
Kockarna Linn Söderström & Marion Ringborg, Garba, gav oss smakprov och recept och berättade hur de jobbar med tomater.
Anette Borgström, MOEK – Mellansvenska odlare, gav oss tips om tomatplantan som följde med i goodie bagen hem.

Mer från pressträffen om tomater, recept, YouGov-undersökningen, bilder, tomatfolder och artiklar hittar du här


Fotograf: Henrik Lewander

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.