Bilder från pressträffen för svenska tomater
Årets tomatträff inföll en högsommardag i Kolskjulet på Kastellholmen den 16 maj 2018. Det blev en solig tillställning där tomatbranschen lyfte den svenska, hållbara tomaten. Här är några bilder från pressträffen.
Svenska tomater – odling, smak, val i butiken, på restaurangen och hemma i köket
Maria Forshufvud, Svenskmärkning, talade om märkningen, presenterade en ny YouGov-undersökning som visar hur viktigt det är för konsumenten att tomaten är svensk och ställde frågor till de medverkande.
Sara Berger, SydGrönt, berättade om hållbara odlingar och utökad säsong för svenska tomater.
Tomatodlarna Caroline Andersson och Annika Assarsson berättade om odling och om sort, syra, sötma och arom – så smakar en svensk tomat.
Fredrik Eriksson, krögare, Långbro Värdshus & restaurang Asplund, talade om tomatens historiska resa i restaurangens värld – från kylskåpskall till vältempererad.
Kockarna Linn Söderström & Marion Ringborg, Garba, gav oss smakprov och recept och berättade hur de jobbar med tomater.
Anette Borgström, MOEK – Mellansvenska odlare, gav oss tips om tomatplantan som följde med i goodie bagen hem.
Mer från pressträffen om tomater, recept, YouGov-undersökningen, bilder, tomatfolder och artiklar hittar du här
Fotograf: Henrik Lewander