från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Visst får man älska korv! Sthlm Food & Wine

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under mässan Sthlm Food & Wine den 10-13 november arrangerar Korvakademien ett seminarium om korv idag och i framtiden. Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram.

Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?

Korvakademiens seminarium om korv!

Under mässan Sthlm Food & Wine den 10-13 november arrangerar Korvakademien ett seminarium om korv idag och i framtiden. Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram.
Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?

Moderator: Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB och ledamot i Korvakademien.

Program

Mer eller mindre salt i korven? Vad har hänt sedan 2013?
Färska resultat från Konsumentföreningen Stockholm nya saltundersökning presenteras av projektledare Minna Hellman.

Har korven en plats i dagens matvanor?
Professor Tommy Cederholm, Uppsala Universitet är expert på näringsfrågor och folkhälsa och reder ut begreppen om korv ur ett hälsoperspektiv.

Korv varje dag?
Kristina Nordqvist, dietist, om god och bra mat till våra barn.

Framtidens korv!
Christina Möller, preses i Korvakademien, spanar in i framtiden.

Provsmakning!
Roland Persson Årets Kock 1990 och ledamot i Korvakademien serverar en korv med låg salthalt. De nya korvarna med grönsaker, frön och gryn, får ni också prova på.

Varmt välkomna!

Relaterade inlägg

fryst mat från sverige

7 fantastiska fördelar med fryst mat

Frysning är ett naturligt sätt att bevara mat. Att det är praktiskt att ha mat i frysen håller nog de flesta med om och faktum är att fryst mat har många fördelar. Här kan du läsa mer!

Svenskt ursprung och pris är viktigast när vi handlar

Förtroendet och intresset för svenska livsmedel är fortsatt stabilt. Nära tre av fem tittar alltid efter svenskt ursprung, även om pris har blivit en allt viktigare faktor vid val av varor.

inplastad gurka

Därför är gurkan inplastad – bättre för miljön

Har du funderat över varför gurkan är inplastad? Tvärtemot vad man som konsument kanske tror, så är en inplastad gurka bättre för miljön än en oplastad. Här kan du läsa mer om hur det kommer sig.