från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Visst får man älska korv! Sthlm Food & Wine

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under mässan Sthlm Food & Wine den 10-13 november arrangerar Korvakademien ett seminarium om korv idag och i framtiden. Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram.

Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?

Korvakademiens seminarium om korv!

Under mässan Sthlm Food & Wine den 10-13 november arrangerar Korvakademien ett seminarium om korv idag och i framtiden. Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram.
Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?

Moderator: Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB och ledamot i Korvakademien.

Program

Mer eller mindre salt i korven? Vad har hänt sedan 2013?
Färska resultat från Konsumentföreningen Stockholm nya saltundersökning presenteras av projektledare Minna Hellman.

Har korven en plats i dagens matvanor?
Professor Tommy Cederholm, Uppsala Universitet är expert på näringsfrågor och folkhälsa och reder ut begreppen om korv ur ett hälsoperspektiv.

Korv varje dag?
Kristina Nordqvist, dietist, om god och bra mat till våra barn.

Framtidens korv!
Christina Möller, preses i Korvakademien, spanar in i framtiden.

Provsmakning!
Roland Persson Årets Kock 1990 och ledamot i Korvakademien serverar en korv med låg salthalt. De nya korvarna med grönsaker, frön och gryn, får ni också prova på.

Varmt välkomna!

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.