från sverige

Tillbaka

Visst får man älska korv! Sthlm Food & Wine

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under mässan Sthlm Food & Wine den 10-13 november arrangerar Korvakademien ett seminarium om korv idag och i framtiden. Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram.

Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?

Korvakademiens seminarium om korv!

Under mässan Sthlm Food & Wine den 10-13 november arrangerar Korvakademien ett seminarium om korv idag och i framtiden. Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram.
Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?

Moderator: Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB och ledamot i Korvakademien.

Program

Mer eller mindre salt i korven? Vad har hänt sedan 2013?
Färska resultat från Konsumentföreningen Stockholm nya saltundersökning presenteras av projektledare Minna Hellman.

Har korven en plats i dagens matvanor?
Professor Tommy Cederholm, Uppsala Universitet är expert på näringsfrågor och folkhälsa och reder ut begreppen om korv ur ett hälsoperspektiv.

Korv varje dag?
Kristina Nordqvist, dietist, om god och bra mat till våra barn.

Framtidens korv!
Christina Möller, preses i Korvakademien, spanar in i framtiden.

Provsmakning!
Roland Persson Årets Kock 1990 och ledamot i Korvakademien serverar en korv med låg salthalt. De nya korvarna med grönsaker, frön och gryn, får ni också prova på.

Varmt välkomna!

Aktuellt

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.