Visst får man älska korv! Sthlm Food & Wine
Under mässan Sthlm Food & Wine den 10-13 november arrangerar Korvakademien ett seminarium om korv idag och i framtiden. Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram.
Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?
Korvakademiens seminarium om korv!
Under mässan Sthlm Food & Wine den 10-13 november arrangerar Korvakademien ett seminarium om korv idag och i framtiden. Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram.
Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?
Moderator: Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB och ledamot i Korvakademien.
Program
Mer eller mindre salt i korven? Vad har hänt sedan 2013?
Färska resultat från Konsumentföreningen Stockholm nya saltundersökning presenteras av projektledare Minna Hellman.
Har korven en plats i dagens matvanor?
Professor Tommy Cederholm, Uppsala Universitet är expert på näringsfrågor och folkhälsa och reder ut begreppen om korv ur ett hälsoperspektiv.
Korv varje dag?
Kristina Nordqvist, dietist, om god och bra mat till våra barn.
Framtidens korv!
Christina Möller, preses i Korvakademien, spanar in i framtiden.
Provsmakning!
Roland Persson Årets Kock 1990 och ledamot i Korvakademien serverar en korv med låg salthalt. De nya korvarna med grönsaker, frön och gryn, får ni också prova på.
Varmt välkomna!