från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Vem blir Årets Kock 2019? Biljetter till finalen!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Den 12-13 september går finalen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning – där åtta meriterade finalister tävlar om titeln. Det är en spännande tävling som du kan se på plats i Annexet, Stockholm. Ursprungsmärkningen Från Sverige är stolt samarbetspartner!

Den 12-13 september går finalen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning – där de åtta finalisterna tävlar om titeln som 2018 vanns av David Lundqvist. Tävlingen arrangeras i Annexet, Stockholm, där finalisterna tävlar i flera moment och där fyra av dem får lämna tävlingen redan efter första dagen. Finalprogrammet leds av Lydia Capolicchio. Följ tävlingen på plats, ät och drick gott, mingla, inspireras och lyssna på intressanta samtal med välkända kockar och framstående branschpersonligheter.

Utmärkt på menyn & smakrika svenska äpplen

Välkommen till Från Sveriges två montrar där du i den ena får veta mer om ursprungsmärkning på restaurang och utmärkta svenska råvaror och livsmedel. Här träffar du Svenskt Kött och LRF och tillsammans bjuder vi på härliga smårätter av Klas Lindberg, Årets Kock 2012. Klas kan du tala med hos oss delar av dagarna när han inte är expertkommentator vid tävlingen. Mer information om vad som händer i montern kommer snart!
I vår andra monter möter du Äppelriket Österlen och provsmakar smakrika svenska äppelsorter.

Biljetter till Årets Kock 2019 final

Matintresserad allmänhet är varmt välkommen att se den avgörande, spännande finaldagen den 13 september, då en av de fyra slutfinalisterna blir Årets Kock 2019.  Biljetter köper du här

Arbetar du i branschen är besöket på Årets Kock 2019 den 12 & 13 september gratis om du bokar biljett senast den 9 september. Dag 1, den 12 september, är det endast branschfolk på plats och dagen avrundas med en aw. För branschbiljetter, mejla [email protected]


Finalister Årets Kock 2019

Här har ni dem, de åtta kockar som har gått till final i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns förra årets silvermedaljör och ytterligare en kock som tog sig till finalen 2018, en kock med två brons från Årets Kock i bagaget, en kock som har varit i semifinal fyra gånger och en som varit det hela nio gånger samt tre debutanter. Finalen hålls den 12-13 september på Annexet i Stockholm. Där kommer finalisterna att tävla i flera moment och redan efter dag ett får fyra kockar lämna tävlingen. Vinnaren – Årets Kock 2019 – koras på eftermiddagen den 13 september.

  1. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  2. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  3. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  4. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  5. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  6. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  7. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  8. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Läs mer om finalisterna

Meriterade kockar i finaljuryn

En lång rad av Sveriges mest meriterade kockar samt två prisbelönta kockar från Spanien och Slovenien sitter i juryn när vinnaren av Årets Kock 2019 koras. För sjunde året i rad deltar även H.K.H. Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, i juryn under finalens andra dag. Juryns ordförande är Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen.  Läs mer om finaljuryn

Allt om Årets Kock 2019 final

 

Relaterade inlägg

Säsongspremiär för SydGrönts svenska jordgubbar

SydGrönts första svenska jordgubbar har skördats! Säsongens första jordgubbar är odlade i växthus och sorten är Malling Centenary som planterades i växthusen i slutet av januari. Säsongen av svenska jordgubbar finns genom odling i växthus, tunnlar och på friland från april ända fram till oktober.

Grillguide – 5 saker att tänka på när du ska grilla

Äntligen är det grillsäsong! Men hur kan man vara säker på att det är svenskt kött, hur maxar man sin grilltallrik och vad är egentligen skillnaden på direkt och indirekt grillning? I vår grillguide har vi listat 5 saker som är bra att tänka på när du ska grilla!

färskpotatispremiär

Färskpotatispremiär på Bjäre

Årets första frilandsodlade färskpotatis plockades på Bjärehalvön idag. Det blev en härlig potatisfest, men framför allt ett manifest där odlare, de stora kedjorna i svensk dagligvaruhandel tillsammans med Svensk Potatis hyllade en fantastisk liten knöl.