från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Vem blir Årets Kock 2019? Biljetter till finalen!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Den 12-13 september går finalen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning – där åtta meriterade finalister tävlar om titeln. Det är en spännande tävling som du kan se på plats i Annexet, Stockholm. Ursprungsmärkningen Från Sverige är stolt samarbetspartner!

Den 12-13 september går finalen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning – där de åtta finalisterna tävlar om titeln som 2018 vanns av David Lundqvist. Tävlingen arrangeras i Annexet, Stockholm, där finalisterna tävlar i flera moment och där fyra av dem får lämna tävlingen redan efter första dagen. Finalprogrammet leds av Lydia Capolicchio. Följ tävlingen på plats, ät och drick gott, mingla, inspireras och lyssna på intressanta samtal med välkända kockar och framstående branschpersonligheter.

Utmärkt på menyn & smakrika svenska äpplen

Välkommen till Från Sveriges två montrar där du i den ena får veta mer om ursprungsmärkning på restaurang och utmärkta svenska råvaror och livsmedel. Här träffar du Svenskt Kött och LRF och tillsammans bjuder vi på härliga smårätter av Klas Lindberg, Årets Kock 2012. Klas kan du tala med hos oss delar av dagarna när han inte är expertkommentator vid tävlingen. Mer information om vad som händer i montern kommer snart!
I vår andra monter möter du Äppelriket Österlen och provsmakar smakrika svenska äppelsorter.

Biljetter till Årets Kock 2019 final

Matintresserad allmänhet är varmt välkommen att se den avgörande, spännande finaldagen den 13 september, då en av de fyra slutfinalisterna blir Årets Kock 2019.  Biljetter köper du här

Arbetar du i branschen är besöket på Årets Kock 2019 den 12 & 13 september gratis om du bokar biljett senast den 9 september. Dag 1, den 12 september, är det endast branschfolk på plats och dagen avrundas med en aw. För branschbiljetter, mejla [email protected]


Finalister Årets Kock 2019

Här har ni dem, de åtta kockar som har gått till final i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns förra årets silvermedaljör och ytterligare en kock som tog sig till finalen 2018, en kock med två brons från Årets Kock i bagaget, en kock som har varit i semifinal fyra gånger och en som varit det hela nio gånger samt tre debutanter. Finalen hålls den 12-13 september på Annexet i Stockholm. Där kommer finalisterna att tävla i flera moment och redan efter dag ett får fyra kockar lämna tävlingen. Vinnaren – Årets Kock 2019 – koras på eftermiddagen den 13 september.

  1. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  2. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  3. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  4. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  5. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  6. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  7. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  8. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Läs mer om finalisterna

Meriterade kockar i finaljuryn

En lång rad av Sveriges mest meriterade kockar samt två prisbelönta kockar från Spanien och Slovenien sitter i juryn när vinnaren av Årets Kock 2019 koras. För sjunde året i rad deltar även H.K.H. Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, i juryn under finalens andra dag. Juryns ordförande är Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen.  Läs mer om finaljuryn

Allt om Årets Kock 2019 final

 

Relaterade inlägg

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.