från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Tre snabba frågor och svar om stickprovsrevison

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag

Här svarar Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Svenskmärkning, på de tre vanligaste frågorna om stickprovsrevision.

1. Varför görs det revisioner?

– De görs för att se att kriterierna för märkningen efterlevs, så att konsumenterna kan känna förtroende och lita på att märkningen står för det den lovar. Som märkesanvändare är det en trygghet att veta att märkningen hanteras korrekt av andra företag, och är även en hjälp att fånga upp eventuella egna avvikelser.

2. Vem gör revisionerna?

– Stickprovsrevisionerna görs av fristående certifieringsorgan på uppdrag av Svenskmärkning AB. När en stickprovsrevision blir aktuell kontaktar certifieringsorganet dig för att boka in en tid.

3. Var kan jag läsa mer?

– Information om stickprovsrevision hittar du i Regelhandboken på Frånsverige.se. Där finns också information om internrevision. I checklistorna finns de frågor som ställs vid en revision – Bilaga 1 för internrevision och Bilaga 5 för stickprovsrevision.

Relaterade inlägg

Slaktarkorv — från galen idé till smaksäker korv

Vad var det för galen idé grisbonden Per Karlsson fick när han utvecklade sina produkter och varför heter det Slaktarkorv? Läs om Slaktarkorv, korven där även de finare köttdetaljerna ingår i korven.

Hållbarhet och engagemang i fokus hos Stjärnägg

Stjärnägg är Sveriges största äggleverantör. Läs om deras hållbarhetsstrategi som engagerade hela organisationen, en innovativ pallanpassad förpackningslösning och om Mustaschkampen och Majblomman.

Säsongspremiär för SydGrönts svenska jordgubbar

SydGrönts första svenska jordgubbar har skördats! Säsongens första jordgubbar är odlade i växthus och sorten är Malling Centenary som planterades i växthusen i slutet av januari. Säsongen av svenska jordgubbar finns genom odling i växthus, tunnlar och på friland från april ända fram till oktober.