från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Tre snabba frågor och svar om stickprovsrevison

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag

Här svarar Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Svenskmärkning, på de tre vanligaste frågorna om stickprovsrevision.

1. Varför görs det revisioner?

– De görs för att se att kriterierna för märkningen efterlevs, så att konsumenterna kan känna förtroende och lita på att märkningen står för det den lovar. Som märkesanvändare är det en trygghet att veta att märkningen hanteras korrekt av andra företag, och är även en hjälp att fånga upp eventuella egna avvikelser.

2. Vem gör revisionerna?

– Stickprovsrevisionerna görs av fristående certifieringsorgan på uppdrag av Svenskmärkning AB. När en stickprovsrevision blir aktuell kontaktar certifieringsorganet dig för att boka in en tid.

3. Var kan jag läsa mer?

– Information om stickprovsrevision hittar du i Regelhandboken på Frånsverige.se. Där finns också information om internrevision. I checklistorna finns de frågor som ställs vid en revision – Bilaga 1 för internrevision och Bilaga 5 för stickprovsrevision.

Relaterade inlägg

kiviks musteri

Nu är det skördetid på Kiviks Musteri!

Skördetiden är i full gång i Kivik! Vi bad XXX berätta om hur skörden går till, produkterna och varför Från Sverige-märkningen är viktig.

kött från sverige

Därför ska du titta efter märket Kött från Sverige

Det finns många goda skäl att välja svenskt kött och svenska charkuterier. Ta del av 5 utmärkta skäl till att titta efter märket Kött från Sverige nästa gång du handlar.

Kött och charkuterier — Från Sverige-veckorna

Vi bad Nybergs Deli, Jakobsdals Charkuteri och Scan, som använder Kött från Sverige-märket på kött och chark, berätta vad de gör i butikerna under Från Sverige-veckorna.