från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Tre snabba frågor och svar om stickprovsrevison

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag

Här svarar Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Svenskmärkning, på de tre vanligaste frågorna om stickprovsrevision.

1. Varför görs det revisioner?

– De görs för att se att kriterierna för märkningen efterlevs, så att konsumenterna kan känna förtroende och lita på att märkningen står för det den lovar. Som märkesanvändare är det en trygghet att veta att märkningen hanteras korrekt av andra företag, och är även en hjälp att fånga upp eventuella egna avvikelser.

2. Vem gör revisionerna?

– Stickprovsrevisionerna görs av fristående certifieringsorgan på uppdrag av Svenskmärkning AB. När en stickprovsrevision blir aktuell kontaktar certifieringsorganet dig för att boka in en tid.

3. Var kan jag läsa mer?

– Information om stickprovsrevision hittar du i Regelhandboken på Frånsverige.se. Där finns också information om internrevision. I checklistorna finns de frågor som ställs vid en revision – Bilaga 1 för internrevision och Bilaga 5 för stickprovsrevision.

Relaterade inlägg

fryst mat från sverige

7 fantastiska fördelar med fryst mat

Frysning är ett naturligt sätt att bevara mat. Att det är praktiskt att ha mat i frysen håller nog de flesta med om och faktum är att fryst mat har många fördelar. Här kan du läsa mer!

Svenskt ursprung och pris är viktigast när vi handlar

Förtroendet och intresset för svenska livsmedel är fortsatt stabilt. Nära tre av fem tittar alltid efter svenskt ursprung, även om pris har blivit en allt viktigare faktor vid val av varor.

inplastad gurka

Därför är gurkan inplastad – bättre för miljön

Har du funderat över varför gurkan är inplastad? Tvärtemot vad man som konsument kanske tror, så är en inplastad gurka bättre för miljön än en oplastad. Här kan du läsa mer om hur det kommer sig.