från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Tre snabba frågor och svar om stickprovsrevison

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag

Här svarar Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Svenskmärkning, på de tre vanligaste frågorna om stickprovsrevision.

1. Varför görs det revisioner?

– De görs för att se att kriterierna för märkningen efterlevs, så att konsumenterna kan känna förtroende och lita på att märkningen står för det den lovar. Som märkesanvändare är det en trygghet att veta att märkningen hanteras korrekt av andra företag, och är även en hjälp att fånga upp eventuella egna avvikelser.

2. Vem gör revisionerna?

– Stickprovsrevisionerna görs av fristående certifieringsorgan på uppdrag av Svenskmärkning AB. När en stickprovsrevision blir aktuell kontaktar certifieringsorganet dig för att boka in en tid.

3. Var kan jag läsa mer?

– Information om stickprovsrevision hittar du i Regelhandboken på Frånsverige.se. Där finns också information om internrevision. I checklistorna finns de frågor som ställs vid en revision – Bilaga 1 för internrevision och Bilaga 5 för stickprovsrevision.

Relaterade inlägg

Från Sverige-veckorna: Fazer, Nordzukker, Frödinge, Gäsene Mejeri!

Här berättar Fazer, Nordzukker, Frödinge och Gäsene Mejeri vad de gör i butiker och kommunikation under Från Sverige-veckorna 2023.

Storsatsning under Från Sverige-veckorna 2023

Pressmeddelande. För fjärde året samarbetar livsmedelsbranschen under Från Sverige-veckorna igång för att lyfta Från Sverige-märkt i butik och kommunikation. Nytt för i år är pilotprojektet Smaka på Från Sverige!

Info: Storsatsning under Från Sverige-veckorna 2023!

Nu drar Från Sverige-veckorna igång för fjärde året! Läs om aktiviteter, media och det nya pilotprojektet Smaka på Från Sverige som pågår den 18 september till 1 oktober.