från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

I topp på Land Lantbruk 50-listan 2016!

Publicerad Aktuellt Följ oss Företag Konsument Press

Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB, har utsetts till nummer ett på Land Lantbruk 50-listan för de som gjort störst avtryck inom de gröna näringarna under 2016.

Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB, toppar Land Lantbruks 50-lista för de som gjort störst avtryck inom de gröna näringarna under 2016.

– Det är en fin bekräftelse på vårt arbete med den frivilliga ursprungsmärkningen. Jag är naturligtvis stolt och glad, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning. Det är en förmån att få arbeta med märkningen Från Sverige och Kött från Sverige, som har starka värden att kommunicera. Den framgång märkningen har, visar på kraften som finns när hela livsmedelskedjan går samman. Samarbetet mellan LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, tydliga mål, engagerade medarbetare och bra samarbetspartners har varit, och är, en förutsättning för att lyckas.

– Idag använder fler än 100 företag märkningen. Av de nu över 5200 godkända produkterna finns redan en stor andel ute i handeln, men allt fler kommer successivt ut i butikerna under våren. Märkningen är ett bra sätt att möta konsumenternas efterfrågan på varor med tydligt ursprung, och den ökade efterfrågan bidrar till fler arbetstillfällen och till att säkra svenska råvaror inför framtiden, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning.

 

Juryns motivering för förstaplatsen:
”Utmärkt insats för svensk mat”

”Svenskmärkning lanserade den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige i april. Efter åtta månader har drygt 100 livsmedelsföretag anslutit sig och mer än 5.000 produkter godkänts för det blågula märket.”

Så gjorde Land Lantbruk 50-listan: På 50-listan finns de som gjort störst avtryck inom de gröna näringarna under året. Ett avtryck kan vara såväl uppfriskande som upprörande. Land Lantbruk har följt nyhetsflödet och rankat årets händelser och prestationer.


Läs artikeln ”Utmärkt insats för svensk mat” och hela 50-listan i Land Lantbruk nr 52-01, 23 december 2016.

Till Land Lantbruks startsida

Relaterade inlägg

Från Sverige KRAV

Från Sverige och KRAV underlättar för konsument

Från Sverige och KRAV har startat ett samarbete för att göra det enklare för konsumenten att välja KRAV-produkter med svenskt ursprung, märkta med Från Sverige.

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.