från sverige

Tillbaka

I topp på Land Lantbruk 50-listan 2016!

Publicerad Aktuellt Följ oss Företag Konsument Press

Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB, har utsetts till nummer ett på Land Lantbruk 50-listan för de som gjort störst avtryck inom de gröna näringarna under 2016.

Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB, toppar Land Lantbruks 50-lista för de som gjort störst avtryck inom de gröna näringarna under 2016.

– Det är en fin bekräftelse på vårt arbete med den frivilliga ursprungsmärkningen. Jag är naturligtvis stolt och glad, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning. Det är en förmån att få arbeta med märkningen Från Sverige och Kött från Sverige, som har starka värden att kommunicera. Den framgång märkningen har, visar på kraften som finns när hela livsmedelskedjan går samman. Samarbetet mellan LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, tydliga mål, engagerade medarbetare och bra samarbetspartners har varit, och är, en förutsättning för att lyckas.

– Idag använder fler än 100 företag märkningen. Av de nu över 5200 godkända produkterna finns redan en stor andel ute i handeln, men allt fler kommer successivt ut i butikerna under våren. Märkningen är ett bra sätt att möta konsumenternas efterfrågan på varor med tydligt ursprung, och den ökade efterfrågan bidrar till fler arbetstillfällen och till att säkra svenska råvaror inför framtiden, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning.

 

Juryns motivering för förstaplatsen:
”Utmärkt insats för svensk mat”

”Svenskmärkning lanserade den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige i april. Efter åtta månader har drygt 100 livsmedelsföretag anslutit sig och mer än 5.000 produkter godkänts för det blågula märket.”

Så gjorde Land Lantbruk 50-listan: På 50-listan finns de som gjort störst avtryck inom de gröna näringarna under året. Ett avtryck kan vara såväl uppfriskande som upprörande. Land Lantbruk har följt nyhetsflödet och rankat årets händelser och prestationer.


Läs artikeln ”Utmärkt insats för svensk mat” och hela 50-listan i Land Lantbruk nr 52-01, 23 december 2016.

Till Land Lantbruks startsida

Aktuellt

Svenska grönsaker i säsong

Svenska grönsaker, frukter och bär i säsong

Passa på att äta Från Sverige-märkt när det är i säsong och nyskördat. I vår säsongsguide kan du se vilka svenska grönsaker, frukter och bär som är i säsong just nu!

White Guide Sommarsverige 2020 svemestertipsar!

Få de bästa tipsen om sommarkrogar, barer, caféer, hotell och utflyktsmål som gårdsbutiker och lokala mat- och dryckesproducenter. Från Sverige är samarbetspartner!

Kött & chark Butikspaket

Skylta upp med Kött & chark Butikspaket

För att tydligt visa vägen till kött och chark med märkningen Kött från Sverige har vi satt samman Kött & Chark Butikspaket för din butik. Vad som ingår ser du här.