från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Texas Longhorn serverar Kött från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Texas Longhorn ursprungsmärker sina restauranger med Kött från Sverige och serverar nu endast svenskt kött till sina gäster. Under drygt två år har de samarbetet med svenska köttleverantörer för att nå hundra procent svenskt och nu har de, med KLS som huvudleverantör, nått målet. Det betyder att allt kött som serveras på Texas Longhorns 34 restauranger runt om i Sverige från och med den 3 april är svenskproducerat.

— Med Kött från Sverige-märkningen blir det ännu tydligare att vi serverar hundra procent svenskt nötkött, kyckling och gris på våra restauranger. Märkningen gör det enklare för våra gäster att välja svenskt kött som ger en trygghet av flera anledningar; det är närproducerat, hållbart producerat, de är med och stöttar det svenska lantbruket och bidrar till att det utvecklas vidare, säger Tommy Wright, inköpschef på Texas Longhorn.

Samarbeten kring det svenska köttet

Texas Longhorn är ett svenskägt företag och samtliga 34 restauranger ligger i Sverige.

— De senaste två åren har vi arbetat tillsammans med svenska köttleverantörer för att kunna servera enbart svenskt nötkött, kyckling och gris och vi är stolta över att vi nu har gjort det möjligt. Vi handlar så lokalt vi kan för att möta gästernas efterfrågan på hållbart, vi har exempelvis svensk grillost gjord på mjölk från norrländska kossor i våra vegetariska rätter.

KLS är huvudleverantör till Texas Longhorns restauranger

Texas Longhorns restauranger har KLS som huvudleverantör. KLS ursprungsmärker sedan tidigare med Från Sverige-märkningen.

— Som huvudleverantör av svensk köttråvara, tycker vi naturligtvis att det är väldigt kul att Från Sverige-märkningen nu även finns på Texas Longhorns restauranger, säger Viktor Tornberg, vd på KLS. Det är ett gott betyg på ätkvalitet och visar att våra fina svenska råvaror passar såväl till vardagen hemma, som vid festligare tillfällen på restaurang. Här har Texas Longhorn gjort ett viktigt ställningstagande och vi hoppas att fler följer efter.

Hoppas att fler restauranger följer deras exempel

— Med Kött från Sverige-märkningen hoppas vi att andra restauranger följer vårt exempel. Många vill äta svenskt kött på restaurang men kan ha svårt att veta ursprunget. Med tydlig märkning hjälper vi gäster att ta informerade beslut utan några tveksamheter, säger Tommy Wright.

Från Sverige välkomnar Texas Longhorns restauranger

Kött från Sverige-märkningen ingår i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige och betyder att allt kött kommer från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och att köttet är förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.

— Vi välkomnar med glädje Texas Longhorns restauranger till Från Sverige-märkningen. Att besluta att servera enbart svenskt kött, med de svenska mervärden medföljer, gör skillnad för det svenska lantbruket och ger en fin signal till gästerna och till andra restauranger, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning.

— Titta efter Kött från Sverige-dekalen som visas i entrén och efter märket på menyerna, det visar vägen till utmärkt svenskt kött, säger Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig på Svenskmärkning.

 


Om Texas Longhorn

Texas Longhorn är ett svenskägt företag och deras 34 restauranger ligger runt om i Sverige. När Texas Longhorns grundare Philip flyttade till Sverige, började han efter en tid att sakna sin hemstad San Antonio i Texas. Han längtade efter grillrök, kryddiga långkok och en plats där människor kunde samlas för att slappna av, skratta och njuta av riktigt bra Texas barbecue. Med hjälp av sina familjerecept öppnade han sin första restaurang 1994 på St: Paulsgatan i Stockholm. Det var en sann hyllning till hans hemstat, med biff, revbensspjäll och Tex-Mex-rätter. Tjugonio år senare har Texas Longhorn vuxit till en franchisekedja med 34 restauranger och introducerat äkta Texas gästfrihet och avslappnad mat till svensk kultur.


Mer information

Om Texas Longhorns restauranger

Om den frivilliga ursprungsmärkningen Kött från Sverige

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Så fungerar ursprungsmärkningen för restaurang

 

 

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.