från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Svenskodlade groddar och skott – 12 olika sorter

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Munkagrodden odlar sina groddar med ekologiska frön utanför Munka Ljungby. Munkagrodden erbjuder 12 olika groddar och skott, alla med unika egenskaper, smak och utseende. Från Sverige-märket visar att groddarna och skotten är odlade, skördade, förpackade och kontrollerade i Sverige. Här kan du lära dig mer om de olika sorterna.

groddar och skott

Alfalfagroddar

Alfalfagroddar är skotten från alfalfaväxten. Alfalfagroddar har en mild och fräsch smak med härlig krisp och är Munkagroddens storsäljare!


Broccoligroddar

Broccoligroddar har som namnet avslöjar en mild broccolismak. Utseendet kan beskrivas som en mix av alfalfa- och rädisgroddar som du kan läsa om här nedan. 

Böngroddar

Böngroddar är groddade mungbönor. Böngroddarna har en mild fin smak. Böngroddar är matigare och krispiga och är därför de groddar som lämpar sig bäst att använda i matlagning. Böngroddar är populärt att använda i asiatiska rätter. 

Chinarosegroddar

Chinarosegroddarna har rosa och gröna skott med en intensiv, kryddig smak av rädisa. Den intensiva smaken gör att Chinarosegroddarna passar bra tillagad eller rå i asiatiska rätter. 

Fänkålsgroddar

Fänkålsgroddar är en grodd som skiljer sig från mängden i det att smaken påminner om lakrits. Fänkålsgroddens lakritssmak kommer vara den som tar upp mest uppmärksamhet. 

 

Linsgroddar

Linsgroddar är spröda, lätt beska men ändå behagligt milda i smaken. Linsgroddarna tål att kokas vilket gör att linsgrodden passar utmärkt i matlagning, men passar minst lika bra som på mackan. 

Purjolöksgroddar

Purjolöksgroddar har en karaktäristisk löksmak och är samtidigt dekorativa med sin ljusgröna färg och svarta frön. Utmärkt grodd för att höja smakerna! 

Rädisgroddar

Rädisgroddar har som namnet avslöjar smak av rädisor. Rädisgroddarna har en lite stickande smak och passar därför bra att blanda i med andra groddar så smaken hamnar lite i bakgrunden. 

Rödbetsgroddar 

Rödbetsgroddar sticker ut med sin intensiva mörkrosa färg. Smaken beskrivs som balanserat jordig men ändå förhållandevis neutral. 

Vitlöksgroddar

Vitlöksgroddarnas utseende påminner om purjolöksgroddarna. Vitlöksgroddar har en mildare smak än själva vitlöken. Vilket i passande fall ger dig möjligheten att byta ut vitlöken mot vitlöksgroddar. 


Solrosskott 

Solrosskott är skott av solrosfrön. De tjocka mörkgröna bladen och vita stjälkarna är krispiga med lätt nötig, mild och samtidigt fyllig smak. 

Ärtskott 

Ärtskott är skott av ärta. Skotten har en frisk och lätt söt smak av ärta.


Mer information

Här kan du läsa mer om Munkagrodden

Mer om ursprungsmärkningen Från Sverige  

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

tunnbrödsrulle

Mackanskost tipsar – gör din egen tunnbrödsrulle

Gör din egen tunnbrödsrulle hemma! Smörstekt tunnbröd, fluffigt mos, smakrik korv och massa trevliga tillbehör – bara att rulla ihop och njuta. Här kan du se när Mackanskost gör sin tunnbrödsrulle steg för steg.

Korvguide – 5 saker att tänka på när du väljer korv

Korv är vår mest älskade charkprodukt som finns i många olika varianter och smaksättningar. I vår korvguide har vi listat 5 saker som är bra att tänka på vid val av korv!

Det här händer under Korvfestivalen 2024

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 8–10 mars 2024.