Svenskodlade groddar och skott – 12 olika sorter
Munkagrodden odlar sina groddar med ekologiska frön utanför Munka Ljungby. Munkagrodden erbjuder 12 olika groddar och skott, alla med unika egenskaper, smak och utseende. Från Sverige-märket visar att groddarna och skotten är odlade, skördade, förpackade och kontrollerade i Sverige. Här kan du lära dig mer om de olika sorterna.
Alfalfagroddar
Alfalfagroddar är skotten från alfalfaväxten. Alfalfagroddar har en mild och fräsch smak med härlig krisp och är Munkagroddens storsäljare!
Broccoligroddar
Broccoligroddar har som namnet avslöjar en mild broccolismak. Utseendet kan beskrivas som en mix av alfalfa- och rädisgroddar som du kan läsa om här nedan.
Böngroddar
Böngroddar är groddade mungbönor. Böngroddarna har en mild fin smak. Böngroddar är matigare och krispiga och är därför de groddar som lämpar sig bäst att använda i matlagning. Böngroddar är populärt att använda i asiatiska rätter.
Chinarosegroddar
Chinarosegroddarna har rosa och gröna skott med en intensiv, kryddig smak av rädisa. Den intensiva smaken gör att Chinarosegroddarna passar bra tillagad eller rå i asiatiska rätter.
Fänkålsgroddar
Fänkålsgroddar är en grodd som skiljer sig från mängden i det att smaken påminner om lakrits. Fänkålsgroddens lakritssmak kommer vara den som tar upp mest uppmärksamhet.
Linsgroddar
Linsgroddar är spröda, lätt beska men ändå behagligt milda i smaken. Linsgroddarna tål att kokas vilket gör att linsgrodden passar utmärkt i matlagning, men passar minst lika bra som på mackan.
Purjolöksgroddar
Purjolöksgroddar har en karaktäristisk löksmak och är samtidigt dekorativa med sin ljusgröna färg och svarta frön. Utmärkt grodd för att höja smakerna!
Rädisgroddar
Rädisgroddar har som namnet avslöjar smak av rädisor. Rädisgroddarna har en lite stickande smak och passar därför bra att blanda i med andra groddar så smaken hamnar lite i bakgrunden.
Rödbetsgroddar
Rödbetsgroddar sticker ut med sin intensiva mörkrosa färg. Smaken beskrivs som balanserat jordig men ändå förhållandevis neutral.
Vitlöksgroddar
Vitlöksgroddarnas utseende påminner om purjolöksgroddarna. Vitlöksgroddar har en mildare smak än själva vitlöken. Vilket i passande fall ger dig möjligheten att byta ut vitlöken mot vitlöksgroddar.
Solrosskott
Solrosskott är skott av solrosfrön. De tjocka mörkgröna bladen och vita stjälkarna är krispiga med lätt nötig, mild och samtidigt fyllig smak.
Ärtskott
Ärtskott är skott av ärta. Skotten har en frisk och lätt söt smak av ärta.
Mer information
Här kan du läsa mer om Munkagrodden
Mer om ursprungsmärkningen Från Sverige
Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige