från sverige

Tillbaka

Sommartid är grilltid – bästa grilltipsen får du här

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Starka korvar, hamburgare, grillspett, biff, filé, karré, flintastek – kött i alla dess former blir extra gott på grillen. När du grillar kött så välj gärna en styckningsdetalj med insprängt fett eller fettrand, eftersom fettet bidrar med smak och saftighet. Griskött och färsbiffar ska vara genomstekta medan lamm och nötkött kan vara rosastekta.

Har du koll på vilka detaljer som passar bäst för indirekt grillning? Visste du att du kan förbereda köttet genom att förkoka det om du ska ha grillfest för många? Och hur får du köttet, korven och grönsakerna att bli jämnt grillade på grillspettet?

Om det och mycket annat, som gör att du lyckas med köttet på grillen, kan du läsa här.

Till grilltipsen

Lär mer om svenskt kött  och charkuterier

Aktuellt

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.