från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Solgula fält och gyllengul rapsolja med Omega 3 & 6

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

I Sverige är vår vanligaste oljeväxt raps. Rapsblomman ger oss vackra gula fält och en gyllengul rapsolja som är rik på Omega 3 och Omega 6.

I butiken hittar du rapsolja som är neutral, nötig, blommig eller smaksatt, och den har många bra egenskaper som du har glädje av när du lagar mat eller bakar.

Kallpressade eller varmpressad

Rapsolja kan vara kallpressad eller varmpressad. Står det inget på oljeflaskan är den antagligen varmpressad. Vid varmpressning värms fröet upp och nästan 100% av fröet utvinns. Vid kallpressning får man ut cirka 60%, vilket är en anledning till att priset är högre. Kallpressningen lyfter fram det nyttiga och goda i oljan – vitaminerna, antioxidanterna, den mjuka nötsmaken, den blommiga doften och den gyllengula färgen. Den varmpressade är vanligare och kostar oftast mindre, den är blekare i färgen och har en neutral smak.

Läs mer om våra oljeväxter raps, rybs och lin

Relaterade inlägg

peas of heaven ärtfalafel

Svensk ärtfalafel på gula ärtor från Peas of Heaven

Nu välkomnar vi Peas of Heaven som märker sin nyhet svensk ärtfalafel med Från Sverige-märkningen. Peas of Heavens svensk ärtfalafel är gjord på gula ärtor från svenska åkrar och smaksatta med traditionella kryddor.

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.