från sverige

Tillbaka

Prisutdelning vid Dagligvarugalan 2016

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vid Dagligvarugalan 2016 delade Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning, ut priset till vinnaren av kategorin Årets Kött & charkuteriavdelning – ICA Kvantum Landvetter.

ICA Kvantum Landvetter vann Årets kött- och charkavdelning. Här ses de tillsammans med Elisabet Qvarford, vd Svenskt kött och Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning.

Elisabet Qvarford, vd Svenskt kött, berättade för kvällens 600 gäster om övergången från märket Svenskt kött till märket Kött från Sverige och om ursprungsmärkningen Från Sverige.

Svenskt kött sponsrar kategorin

Juryn bestod av Elisabet Qvarford, vd Svenskt kött, Eric Persson, Food and Strategy Consulting, Crossover Creative, Ingela Stenson, omvärldsanalytiker United Minds, Richard Singbrant, försäljningschef färskvaror på Ica Maxi Malmö och Joachim Björk, Fri Köpenskap (ordförande). Motiveringen till vinsten var:

”Här finns medarbetare som ger det lilla extra och kryddar med butiksegna recept och regelbundet utbytta skyltar. Avdelningen som har blivit en naturlig samlingsplats i butiken har fokus på svenskt, lokalt och ekologiskt. Med engagemang, kompetens och glädje har butiken skapat en avdelning som ligger i framkant.”

Vi gratulerar även finalisterna City Gross, Linköping och Ica Kvantum Varberg, som inspirerar genom sitt engagemang och sin stora kunskap om kött och charkuterier.

Du kan läsa om alla vinnare i galan på friköpenskap.se

Aktuellt

Utmärkt fisk från Gårdsfisk

Gårdsfisk märker sin fisk med Från Sverige och nu hittar du tre nyheter i butiken: färs och ryggbit av Gårdsclarias och filé av Rödstrimma. Och kanske lite rökt till jul?

Därför ska du titta efter Från Sverige-märket

Visst känns det bra att veta var maten kommer ifrån? Från Sverige-märket gör det enkelt för dig att välja svenska råvaror, livsmedel och växter när du handlar.

Så ser svenskarnas julmatvanor ut 2020

I spåren av pandemin är svenskt och hög kvalitet viktigt på julbordet, visar Livsmedelsföretagen julmatsundersökning. Hur viktig är skinkan och vem vill vi se som gäst?