från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Nyhet från SIA Glass – blåbär från den svenska skogen

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vikten av svenska råvaror och ingredienser har alltid varit ett prioriterat område för SIA Glass. Efter förra årets succé Jordgubb med solvarma jordgubbar från Stora Berg självplock, på cykelavstånd från glassfabriken i Slöinge, lanserar nu SIA Glass Blåbär. Krämig blåbärsglass med blåbärssylt gjord på bär från de värmländska och norrländska skogarna. Från Sverige-märkt och i butik under nästa vecka.

Pressmeddelande SIA Glass 240304

– Vikten av svenska råvaror och ingredienser har alltid varit ett prioriterat område för SIA Glass. Att kunna ge människor möjligheten att välja en närproducerad och så hållbar produkt som möjligt är helt avgörande idag och för framtiden. För oss är det kvalité helt enkelt. I vår nyhet Blåbär hittar du det bästa från Sverige, säger Helena Stenström, Hållbarhetschef SIA Glass.

Blåbär som lanseras i 0,5-litersförpackning bjuder på sommar i varje tugga, en perfekt kombination av sötma och friskhet. Alltid tillverkad i Slöinge Halland, på svensk färsk grädde – och självklart är den Från Sverige-märkt.

Blåbär får sällskap av två andra butiksnyheter som lanseras av SIA Glass lagom till att glassäsongen drar i gång.

– Årets nyheter från SIA Glass levererar på flera områden och visar här hela vår palett av vad vi står för och tror på – att stötta det lokala och producera svenskt men samtidigt ha en nyfiken utblick mot omvärlden. Alltid med smak och njutning i fokus, säger Dan Bengtsson, Marknad- och Innovationsschef SIA Glass.

Saltlakrits – nyhet från SIA Glass

En av nyheterna är saltlakrits – saltlakritsglass gjord på svensk färsk grädde med saltlakritssås och saltlakritsöverdrag. Lanseras i 6-pack i butik och är Från Sverige-märkt.

Från och med vecka 11 finns nyheterna hos samtliga kedjor i dagligvaruhandeln, från glassfabriken i Slöinge.


Mer information

Ta del av hela pressmeddelandet här

Läs mer om SIA Glass Blåbär

Njut av svenska jordgubbar året runt i glassformat

Om Från Sverige-märket

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.