från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Magasin Svenskt lyfter svenska mervärden

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag Press

Nu kommer Magasin Svenskt. Tanken bakom magasinet är att öka kunskapen och medvetenheten kring svenska mervärden bland kunderna på restaurang- och storköksmarknaden.


Med Magasin Svenskt vill vi lyfta fram några av de fantastiska odlare, djuruppfödare och livsmedelsproducenter som vi har i Sverige. Magasinet, som producerats i samarbete med Martin&Servera och LRF, bidrar till att öka kunskapen och medvetenheten kring de svenska mervärdena. Det rymmer många berättelser om det arbete som görs för att skapa kvalitativa och säkra livsmedel.

– Att allt fler väljer svenskproducerat, stärker och utvecklar den svenska produktionen av livsmedel. På så sätt kan svenska råvaror säkras för framtiden, fler arbetstillfällen skapas och de öppna landskapen bevaras, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Idag ursprungsmärker nära 150 företag med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Svenskmärkning AB licensierar och administrerar den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Idag finns tusentals produkter märkta med Från Sverige i butik.


Magasin Svenskt är framtaget av Svenskmärkning, Martin & Servera och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF). Magasinet lyfter fram svenska uppfödare, odlare och bönder, ger intressanta vinklingar kring svensk livsmedelsproduktion och ger inspiration från namnkunniga kockar som väljer svenska råvaror. Tanken är att öka kunskapen och medvetenheten kring svenska mervärden bland kunderna på restaurang- och storköksmarknaden.


Läs Magasin Svenskt

Ladda ned Magasin Svenskt som pdf här

 

Relaterade inlägg

kiviks musteri

Nu är det skördetid på Kiviks Musteri!

Skördetiden är i full gång i Kivik! Vi bad XXX berätta om hur skörden går till, produkterna och varför Från Sverige-märkningen är viktig.

kött från sverige

Därför ska du titta efter märket Kött från Sverige

Det finns många goda skäl att välja svenskt kött och svenska charkuterier. Ta del av 5 utmärkta skäl till att titta efter märket Kött från Sverige nästa gång du handlar.

Kött och charkuterier — Från Sverige-veckorna

Vi bad Nybergs Deli, Jakobsdals Charkuteri och Scan, som använder Kött från Sverige-märket på kött och chark, berätta vad de gör i butikerna under Från Sverige-veckorna.