från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Magasin Svenskt lyfter svenska mervärden

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag Press

Nu kommer Magasin Svenskt. Tanken bakom magasinet är att öka kunskapen och medvetenheten kring svenska mervärden bland kunderna på restaurang- och storköksmarknaden.


Med Magasin Svenskt vill vi lyfta fram några av de fantastiska odlare, djuruppfödare och livsmedelsproducenter som vi har i Sverige. Magasinet, som producerats i samarbete med Martin&Servera och LRF, bidrar till att öka kunskapen och medvetenheten kring de svenska mervärdena. Det rymmer många berättelser om det arbete som görs för att skapa kvalitativa och säkra livsmedel.

– Att allt fler väljer svenskproducerat, stärker och utvecklar den svenska produktionen av livsmedel. På så sätt kan svenska råvaror säkras för framtiden, fler arbetstillfällen skapas och de öppna landskapen bevaras, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Idag ursprungsmärker nära 150 företag med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Svenskmärkning AB licensierar och administrerar den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Idag finns tusentals produkter märkta med Från Sverige i butik.


Magasin Svenskt är framtaget av Svenskmärkning, Martin & Servera och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF). Magasinet lyfter fram svenska uppfödare, odlare och bönder, ger intressanta vinklingar kring svensk livsmedelsproduktion och ger inspiration från namnkunniga kockar som väljer svenska råvaror. Tanken är att öka kunskapen och medvetenheten kring svenska mervärden bland kunderna på restaurang- och storköksmarknaden.


Läs Magasin Svenskt

Ladda ned Magasin Svenskt som pdf här

 

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.