från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Mackanskost tipsar – potatissallad för alla tillfällen

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Nu står våren runt hörnet! Marcus Frank, som gjort sig känd under namnet Mackanskost på Instagram och TikTok, bjuder på ett vårigt recept på krämig potatissallad som passar lika bra tillsammans med färdigskivad rostbiff för en snabblunch som till vårens stundande grillkvällar. Marcus påminner också om att högsäsongen för svenskodlade tulpaner är igång! Här kan du se när Marcus gjorde sin potatissallad och ta del av receptet.

mackanskost potatissallad

@mackanskost Vårig potatissallad i betalt samarbete med @Från Sverige-märket ☀️😍 Alltså visst är det skönt med sån här mat som man kan göra ett lass av och som sedan passar till det mesta? Tillsammans med färdigskivad rostbiff för en snabblunch, göra en klassisk baguette eller varför inte till vårens stundande grillkvällar? Det enda som är säkert är att den här kommer gå åt! 👋🏼 Tips! 🌷Kolla efter Från Sverige-märket när du köper vårens tulpaner. Då vet du att dom är hanterade, drivna, skördade, paketerade och kontrollerade av odlare i Sverige! Vore så kul om du ville klicka på SPARA och göra ett lass! 💛 900g delikatesspotatis 3,5 dl crème fraîche 2-3 msk majonnäs 1/2 purjolök 1/2-1 burk strimlade soltorkade tomater Basilika & persilja Salt & peppar Koka potatisen och låt den svalna. Dela varje potatis på fyra och lägg ner i en skål. På med crème fraîche, majonnäs, strimlad purjolök, soltorkade tomater, finhackade örter och ordentligt med salt & peppar. Blanda ihop allting och smaka av med kryddor 🍀 Till sist måste jag såklart höra, fick du en liten gnutta vårkänsla? HEJ! 😍👋🏼 #potatissallad #sommarmat ♬ originalljud – Marcus Frank

Recept – krämig potatissallad

Du behöver:

900g delikatesspotatis
3,5 dl crème fraîche
2-3 msk majonnäs
1/2 purjolök
1/2-1 burk strimlade soltorkade tomater
färska kryddor – basilika och persilja
salt & peppar

Gör så här:

1. Koka potatisen och låt den svalna.

2. Dela varje potatis på fyra och lägg ner i en skål.

3. På med crème fraîche, majonnäs, strimlad purjolök, soltorkade tomater, finhackade örter och ordentligt med salt och peppar.

4. Blanda ihop allting och smaka av med kryddor


Intervju med Marcus ”Mackanskost” Frank

Berätta om dig själv!

– Jag heter Marcus Frank, är ett halvår från 30 fyllda och bor i Uppsala med min sambo och våra två döttrar som är 4 år och 1,5 år. Sedan ett gäng år tillbaka så arbetar jag med mina sociala medier där jag lagar och snackar om mat.

Har du något otippat intresse?

– Haha, ett kanske lite otippat intresse är att jag älskar att gå i matbutiker! Jag kan strosa runt i timmar bland gångarna och kika efter nyheter, kolla grönsaksdiskar och utbudet i charken. Om vi reser någonstans vill jag besöka (gärna länge) den lokala butiken vilket kanske inte alltid är till familjens stora glädje.

Vad är målet med ditt konto på Instagram?

– Mitt mål är att sprida så mycket matglädje det bara går! Jag vill försöka förmedla att mat kan vara något enkelt, kul och något som både ÄR gott och GÖR gott. Det kan vara genom en lättlagad middag eller en färgglad godisskål men också genom att exempelvis inte ha med kalorier i mina recept. Att låta maten vara mat helt enkelt!

Vad har du för favoritmat?

– Oj, så himla svårt att välja ut en rätt. Men om jag är tvungen att välja en rätt resten av livet blir det nog ändå en burgare med riktigt krispiga pommes. Det har blivit ett gäng genom åren!

Vad tycker du är de främsta fördelarna med att välja svenska råvaror?

– På ett personligt plan tycker jag det känns viktigt att stötta svenskt jordbruk och svensk matindustri överlag. Det känns också viktigt med lagstiftningen som ger en god djuromsorg och låg antibiotikaanvändning. Då känns det extra bra!

Vad ser du fram emot i samarbetet med Från Sverige?

– Först och främst tycker jag det ska bli så roligt att på olika sätt försöka få ännu fler att upptäckta Från Sverige-märket och börja lägga märke till det när man handlar. Men det ska också bli väldigt spännande att på ett personligt plan få lära sig mer om märket och vad det faktiskt innebär.


Om Från Sverige-märket

Från Sverige-märket finns för att göra det enkelt att hitta svenska råvaror, livsmedel och växter när du handlar i butiken. Märket betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Idag finns det cirka 12 000 produkter som är godkända för märkningen. När du väljer dem väljer du goda, prisvärda, säkra och trygga livsmedel som är laddade med svenska mervärden – det är värt varenda krona!

Titta efter märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige när du handlar så kan du vara säker på att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Mer information

Läs mer om samarbetet här – Butiksbesök och matglädje med Mackanskost

Följ Mackanskost på Instagram och TikTok

Det här betyder Från Sverige-märket

Från Sverige sponsrar och samarbetar

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Relaterade inlägg

tunnbrödsrulle

Mackanskost tipsar – gör din egen tunnbrödsrulle

Gör din egen tunnbrödsrulle hemma! Smörstekt tunnbröd, fluffigt mos, smakrik korv och massa trevliga tillbehör – bara att rulla ihop och njuta. Här kan du se när Mackanskost gör sin tunnbrödsrulle steg för steg.

Korvguide – 5 saker att tänka på när du väljer korv

Korv är vår mest älskade charkprodukt som finns i många olika varianter och smaksättningar. I vår korvguide har vi listat 5 saker som är bra att tänka på vid val av korv!

Det här händer under Korvfestivalen 2024

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 8–10 mars 2024.