från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Lidl lyfter fram svenskt på Från Sveriges instagram

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument Nyheter för företag

I dagligvarukedjan Lidls sortiment är över femtio produkter märkta med Från Sverige eller Kött från Sverige. Under nästa vecka får alla som följer Från Sverige på Instagram veta mer om Lidl och deras ursprungsmärkta varor.

Inför Lidls gästvecka på instagram fick vi en pratstund med Petra Whitehead, press- och pr-ansvarig på Lidl Sverige som passade på att berätta mer om just det svenska sortimentet.

Vad tycker Lidls kunder är viktigt?

Våra kunder gillar vår affärsidé om högsta kvalitet till bästa pris och det handlar om allt från smak, kvalitet, pris, ekologiskt, etiskt och hållbart producerat till ursprung. Våra kunder uppskattar också vi har över 50 produkter märkta med ”Kött från Sverige” eller märkningen ”Från Sverige” och att över 40 procent av våra leverantörer är svenska.

Varför är ursprungsmärkningen viktigt för er och vilka fördelar ser ni med att lyfta fram de svenska produkterna?

Det är viktigt för oss eftersom vi har många svenska produkter och leverantörer. Märkningen är viktig för att förtydliga och göra det enkelt för kunderna i butiken. Det är också viktigt för att det är en märkning som många känner igen och har förtroende för.

Vilka Från Sverige-märkta produkter är ni mest stolta över?

Vi är mäkta stolta över våra egna märkesvaror som är producerade i Sverige med svensk råvara. Svea Lantkött är vårt eget varumärke för svenskt kött, Gyllda för svensk kyckling, Ängens för svenskt mejeri och Himlajord för svenska frukter och grönsaker.

Vilka Från Sverige-märkta produkter är populärast?

Kött, frukt & grönt, mejeri och ägg.


Under vecka 21 är Lidl gäster på Från Sveriges Instagram

Läs mer om Lidl

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.