från sverige

Tillbaka

Hurra! Nu är 100 företag godkända för märkningen!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Sedan vi lanserade den frivilliga ursprungsmärkningen för råvaror, livsmedel och växter i april har nu 100 företag godkänts för att använda märket och runt 5.000 produkter är godkända för märkena Från Sverige och Kött från Sverige.

På ett drygt halvår har antalet företag och produkter som använder märkningen ökat i snabb takt. Från att i början mest hittats mest i mejeridiskarna har bredden ökat så att det finns märkta varor nästan i hela livsmedelsbutiken. Allt eftersom produkterna landar i handeln blir det enklare för kunderna att välja mat och dryck som producerats i Sverige när de handlar.

Här ser du vilka företag som idag är godkända märkesanvändare

Aktuellt

Utmärkt fisk från Gårdsfisk

Gårdsfisk märker sin fisk med Från Sverige och nu hittar du tre nyheter i butiken: färs och ryggbit av Gårdsclarias och filé av Rödstrimma. Och kanske lite rökt till jul?

Därför ska du titta efter Från Sverige-märket

Visst känns det bra att veta var maten kommer ifrån? Från Sverige-märket gör det enkelt för dig att välja svenska råvaror, livsmedel och växter när du handlar.

Så ser svenskarnas julmatvanor ut 2020

I spåren av pandemin är svenskt och hög kvalitet viktigt på julbordet, visar Livsmedelsföretagen julmatsundersökning. Hur viktig är skinkan och vem vill vi se som gäst?