från sverige

Tillbaka

Hurra! Nu är 100 företag godkända för märkningen!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Sedan vi lanserade den frivilliga ursprungsmärkningen för råvaror, livsmedel och växter i april har nu 100 företag godkänts för att använda märket och runt 5.000 produkter är godkända för märkena Från Sverige och Kött från Sverige.

På ett drygt halvår har antalet företag och produkter som använder märkningen ökat i snabb takt. Från att i början mest hittats mest i mejeridiskarna har bredden ökat så att det finns märkta varor nästan i hela livsmedelsbutiken. Allt eftersom produkterna landar i handeln blir det enklare för kunderna att välja mat och dryck som producerats i Sverige när de handlar.

Här ser du vilka företag som idag är godkända märkesanvändare

Aktuellt

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.