från sverige

Tillbaka

Hurra! Nu är 100 företag godkända för märkningen!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Sedan vi lanserade den frivilliga ursprungsmärkningen för råvaror, livsmedel och växter i april har nu 100 företag godkänts för att använda märket och runt 5.000 produkter är godkända för märkena Från Sverige och Kött från Sverige.

På ett drygt halvår har antalet företag och produkter som använder märkningen ökat i snabb takt. Från att i början mest hittats mest i mejeridiskarna har bredden ökat så att det finns märkta varor nästan i hela livsmedelsbutiken. Allt eftersom produkterna landar i handeln blir det enklare för kunderna att välja mat och dryck som producerats i Sverige när de handlar.

Här ser du vilka företag som idag är godkända märkesanvändare

Aktuellt

Hurra för Sveriges bönder!

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Under krisen har Sveriges bönder fortsatt jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna kan du se deras bilder från vardagen.

Lidl

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram.

Skylta upp med Mejeri & ost Butikspaket

Mejeri & ost Butikspaket gör det enkelt att hitta Mjölk från Sverige-märkta varor butiken! Butikspaketet kan beställas här på hemsidan precis som utvalda enstaka enheter.