från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Hurra! Nu är 100 företag godkända för märkningen!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Sedan vi lanserade den frivilliga ursprungsmärkningen för råvaror, livsmedel och växter i april har nu 100 företag godkänts för att använda märket och runt 5.000 produkter är godkända för märkena Från Sverige och Kött från Sverige.

På ett drygt halvår har antalet företag och produkter som använder märkningen ökat i snabb takt. Från att i början mest hittats mest i mejeridiskarna har bredden ökat så att det finns märkta varor nästan i hela livsmedelsbutiken. Allt eftersom produkterna landar i handeln blir det enklare för kunderna att välja mat och dryck som producerats i Sverige när de handlar.

Här ser du vilka företag som idag är godkända märkesanvändare

Relaterade inlägg

fryst mat från sverige

7 fantastiska fördelar med fryst mat

Frysning är ett naturligt sätt att bevara mat. Att det är praktiskt att ha mat i frysen håller nog de flesta med om och faktum är att fryst mat har många fördelar. Här kan du läsa mer!

Svenskt ursprung och pris är viktigast när vi handlar

Förtroendet och intresset för svenska livsmedel är fortsatt stabilt. Nära tre av fem tittar alltid efter svenskt ursprung, även om pris har blivit en allt viktigare faktor vid val av varor.

inplastad gurka

Därför är gurkan inplastad – bättre för miljön

Har du funderat över varför gurkan är inplastad? Tvärtemot vad man som konsument kanske tror, så är en inplastad gurka bättre för miljön än en oplastad. Här kan du läsa mer om hur det kommer sig.