från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Hurra! Nu är 100 företag godkända för märkningen!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Sedan vi lanserade den frivilliga ursprungsmärkningen för råvaror, livsmedel och växter i april har nu 100 företag godkänts för att använda märket och runt 5.000 produkter är godkända för märkena Från Sverige och Kött från Sverige.

På ett drygt halvår har antalet företag och produkter som använder märkningen ökat i snabb takt. Från att i början mest hittats mest i mejeridiskarna har bredden ökat så att det finns märkta varor nästan i hela livsmedelsbutiken. Allt eftersom produkterna landar i handeln blir det enklare för kunderna att välja mat och dryck som producerats i Sverige när de handlar.

Här ser du vilka företag som idag är godkända märkesanvändare

Relaterade inlägg

Slaktarkorv — från galen idé till smaksäker korv

Vad var det för galen idé grisbonden Per Karlsson fick när han utvecklade sina produkter och varför heter det Slaktarkorv? Läs om Slaktarkorv, korven där även de finare köttdetaljerna ingår i korven.

Hållbarhet och engagemang i fokus hos Stjärnägg

Stjärnägg är Sveriges största äggleverantör. Läs om deras hållbarhetsstrategi som engagerade hela organisationen, en innovativ pallanpassad förpackningslösning och om Mustaschkampen och Majblomman.

Säsongspremiär för SydGrönts svenska jordgubbar

SydGrönts första svenska jordgubbar har skördats! Säsongens första jordgubbar är odlade i växthus och sorten är Malling Centenary som planterades i växthusen i slutet av januari. Säsongen av svenska jordgubbar finns genom odling i växthus, tunnlar och på friland från april ända fram till oktober.