från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Hållbarhet på riktigt – vårt tema hos Martin & Servera

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

"Hållbarhet på riktigt" var temat på den programpunkt Svenskmärkning och KLS Ugglarps höll i på Martin och Serveras Smak- och inspirationsmässa i Umeå och Stockholm.

Martin & Servera, Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist, höll en Smak- och Inspirationsmässa i Umeå den 1 november och i Stockholm den 6 november där Svenskmärkning och KLS Ugglarps deltog i programmet.

Använda hela djuret och Kött från Sverige

På scenen talade Jonas Tunestål, vd KLS Ugglarps, och Maria Forshufvud, vd på Svenskmärkning, om ”Hållbarhet på riktigt”. Moderator var Mattias Larsson, även känd som Fredagskocken från radio och tv. Hållbarhet på riktigt handlar om att ta vara på hela djuret, minskar svinnet, om nötkött med kvalitet och biologisk mångfald som gynnas av betande djur. Jonas berättade om KLS Ugglarps arbete och Maria om bland annat märket Kött från Sverige och kriterierna för märkningen – född och uppfödd, förädlad och förpackad i Sverige.

Styckningsdelar av SRB

Vid sidan av scenen stod Anders Lundbladh, från KLS Ugglarps, och styckade en bakdel av en mjölkko av SRBas för att visa de olika nötdelarna. Publiken bjöds på ett utmärkt smakprov på flankstek tillagad av Mattias Larsson.

Svenskt kött hos Martin & Servera

Eftersom det är många som efterfrågar svenska produkter hos Martin & Servera kan deras kunder välja svenskt kött med märkningen Kött från Sverige. Det är ett led i Martin & Serveras arbete för att stödja svensk livsmedelsproduktion i syfte att öka tillgängligheten av regionala och småskaliga produkter.


Mer information & bilder

Läs om KLS Ugglarps

Mer om Martin & Servera

Märket Kött från Sverige

 

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.