från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Hållbarhet på riktigt – vårt tema hos Martin & Servera

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

"Hållbarhet på riktigt" var temat på den programpunkt Svenskmärkning och KLS Ugglarps höll i på Martin och Serveras Smak- och inspirationsmässa i Umeå och Stockholm.

Martin & Servera, Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist, höll en Smak- och Inspirationsmässa i Umeå den 1 november och i Stockholm den 6 november där Svenskmärkning och KLS Ugglarps deltog i programmet.

Använda hela djuret och Kött från Sverige

På scenen talade Jonas Tunestål, vd KLS Ugglarps, och Maria Forshufvud, vd på Svenskmärkning, om ”Hållbarhet på riktigt”. Moderator var Mattias Larsson, även känd som Fredagskocken från radio och tv. Hållbarhet på riktigt handlar om att ta vara på hela djuret, minskar svinnet, om nötkött med kvalitet och biologisk mångfald som gynnas av betande djur. Jonas berättade om KLS Ugglarps arbete och Maria om bland annat märket Kött från Sverige och kriterierna för märkningen – född och uppfödd, förädlad och förpackad i Sverige.

Styckningsdelar av SRB

Vid sidan av scenen stod Anders Lundbladh, från KLS Ugglarps, och styckade en bakdel av en mjölkko av SRBas för att visa de olika nötdelarna. Publiken bjöds på ett utmärkt smakprov på flankstek tillagad av Mattias Larsson.

Svenskt kött hos Martin & Servera

Eftersom det är många som efterfrågar svenska produkter hos Martin & Servera kan deras kunder välja svenskt kött med märkningen Kött från Sverige. Det är ett led i Martin & Serveras arbete för att stödja svensk livsmedelsproduktion i syfte att öka tillgängligheten av regionala och småskaliga produkter.


Mer information & bilder

Läs om KLS Ugglarps

Mer om Martin & Servera

Märket Kött från Sverige

 

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.