från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Gunnarshögs Gård är Årets Bonde 2023

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Det blev Gunnarhögs Gård som tog hem titeln Årets Bonde 2023 med motiveringen ”Med kunskap, kreativitet och kommunikation tar ni en gammal släktgård in i framtiden. Vinnaren av Årets Bonde 2023 är en gränsöverskridare, en nytänkare och en hållbarhetsambassadör. Er insats inom de gröna näringarna är guld värda”. Vinnaren presenterades under Kristianstad Skördefest under lördagskvällen. Stort grattis!

Årets Bonde 2023

Årets Bonde 2023 – Gunnarhögs Gård

Gunnarshögs Gård är en släktgård som tillhört familjen Nilsson sedan 1897. Verksamheten har utvecklats från ett traditionellt jordbruk till ett nytänkande livsmedelsföretag med kallpressad rapsolja i fokus.

Gunnarhögs Gårds kallpressade rapsolja kommer från höstraps odlad på gården eller alldeles i närheten och märks med Från Sverige-märkningen.

Så här löd juryns motivering:

”Med kunskap, kreativitet och kommunikation tar ni en gammal släktgård in i framtiden. Vinnaren av Årets Bonde 2023 är en gränsöverskridare, en nytänkare och en hållbarhetsambassadör. Er insats inom de gröna näringarna är guld värda”


Kategorivinnare Årets Bonde 2023

Vinnare i kategorin Spannmål/Växtodling

Gunnarshögs Gård på Österlen i Skåne

På bild; hela gänget.

Vinnare i kategorin Grönt

Rudenstams Bär&Frukt i Huskvarna

 


På bild; familjen Rudenstam.

Vinnare i kategorin Kött

Johannishus utanför Ronneby, i Blekinge

På bild; Maria och Hans Wachtmeister.

Vinnare i kategorin Mjölk

Skålldals Lilla Ekomejeri, norr om Kungälv, i Bohuslän

På bild; Lena Svedin Larsson och Håkan Larsson, med sonen Gustav.

Stort grattis till kategorivinnarna!
Från Sverige önskar lycka till i finalen!


Om Årets Bonde

Årets Bonde är en nationell tävling som lanserades 2018 med syftet att kommunicera mervärdena med svensk mat och dryck – och svenska primärproducenter. Tävlingen stöttas av Svenskt Sigill, Sydgrönt och branschtidningen Restaurangvärlden. Årets Bonde arrangeras av förlaget Bergkvist Publishing AB. Från Sverige-märkningen är samarbetspartner med Årets Bonde.

För mer info om Årets Bonde:
Pär Bergkvist 0703-184543 [email protected]

Årets Bonde


Mer information

Om Från Sverige-märkningen
Om svenska råvaror
Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige
Från Sverige sponsrar och samarbetar

Relaterade inlägg

tunnbrödsrulle

Mackanskost tipsar – gör din egen tunnbrödsrulle

Gör din egen tunnbrödsrulle hemma! Smörstekt tunnbröd, fluffigt mos, smakrik korv och massa trevliga tillbehör – bara att rulla ihop och njuta. Här kan du se när Mackanskost gör sin tunnbrödsrulle steg för steg.

Korvguide – 5 saker att tänka på när du väljer korv

Korv är vår mest älskade charkprodukt som finns i många olika varianter och smaksättningar. I vår korvguide har vi listat 5 saker som är bra att tänka på vid val av korv!

Det här händer under Korvfestivalen 2024

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 8–10 mars 2024.