från sverige

Tillbaka

Grattis till silvret i Bocuse d’Or Europe 2018!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Grattis till silvret i Bocuse d'Or Europe 2018!
Som Team Sweden-supporter stödjer vi Sveriges kandidat Sebastian Gibrand med team i Bocuse d´Or, världens mest prestigefyllda kocktävling.

Med silvermedaljen säkrad. Fr.v. Tommy Myllymäki, Gustav Leonhardt, Sebastian Gibrand, Henrik Norström. Pressmeddelande Gastronomi Sverige 2018 06 12. Foto: Viktor Fremling.

Silver till Sverige i Kock-EM – Nordiskt i topp när Bocuse d’Or Europe avgjordes i Turin

Sebastian Gibrand och hans coach Tommy Myllymäki, samt teamets commis, Gustav Leonhardt vann silvret framför trean Danmark och efter guldpristagaren Norge. Totalt tävlade 20 nationer varav de tio bästa går vidare till världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or, Kock-VM i Lyon 2019.

-Nu ska vi bara njuta och landa och fira efter Sebastians fantastiska prestation. Vägen hit krävt enormt förarbete och träning så det här är en fantastisk belöning. Sen byter vi fokus för att skapa de godaste rätterna i världen inför VM i Lyon, säger Tommy Myllymäki, som själv vunnit såväl brons som silver i Bocuse d’Or.

Sebastian Gibrands tävlingsrätter Ljusa Sommardagar som serverades på tallrik, samt Varma Sommarnätter som serverades på fat, tillagades enligt reglerna för 15 personer vardera. Tallrikspresentationen bestod av hönsägg med örter och vitlök, Castelmagno-ost, krispig potatis, smör och olivoljeemulsion, koldoftande zucchini och Albengasparris.

Fatpresentationen bestod av Fassone-nötfilé, kalvbräss, rostade sommargrönsaker och Sant Andrea-risragu.

-Vilken resa och vilket resultat. Jag är så oerhört stolt, glad – och utmattad. Stort tack till min vapendragare och commis Gustav Leonhardt. Och min coach. Och hela Gastronomi Sverige som möjliggjort allt detta. Nu ska vi fira, hälsar Gibrand från Turin.
Sebastian Gibrand har en övertygelse i sin matlagning att de godaste smakerna kommer fram när han vågar vara innovativ i sina val och litar på sin intuition. Han sticker också ut i sina presentationer där inspirationen kommer från arkitektur och design. De båda rätterna som ledde till medaljen tillagades på 5 timmar och 35 minuter och presenterades för en jury för respektive rätt. Se mer information om råvaror och tävlingsregler samt det svenska teamet i faktabladet.

Sebastian Gibrand är ursprungligen från Helsingborg men bor sedan flera år i Stockholm. Han har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan 2011 driver han sin egen konsultverksamhet Gibrands Gastronomi i Stockholm.

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien. Teamet för 2018/19 består av:

Sebastian Gibrand, kandidat

Tommy Myllymäki, coach

Gustav Leonhardt, commis

Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien

Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige

 

Som Team Sweden-supporter stödjer vi Sveriges kandidat Sebastian Gibrand med team i Bocuse d´Or, världens mest prestigefyllda kocktävling.


Mer information

BESÖKSLIV: High-five för svenskt silver i Kock-EM – till artikeln

Läs mer och följ tävlingen via Gastronomi Sverige Mynewsdesk

Följ gärna Sebastian på Gastronomi Sveriges Instagram och Facebook

Gastronomi Sverige

Aktuellt

Kom ihåg! Ursprungsinfo, registrering och synlighet

Tre kom ihåg! Information om svenskt ursprung på förpackningen, registrera produkter i Portalen så att de kan godkännas i god tid före lanseringen och visa märket!

Nyhet för KRAV-certifierade Frukt och grönt-företag

KRAV och Svenskmärkning har utvecklat hygienregler som tillval till KRAVs regelverk som gör det möjligt för primärproducenter av frukt och grönt att märka med Från Sverige.

Massbalansberäkning vid revision – varför då ?

Alla företag som använder märkningen Från Sverige kommer få besök av en revisor för att göra en stickprovsrevision, och då görs en massbalansberäkning.