från sverige

Tillbaka

Grattis till finalisterna i Årets Kock 2017

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under semifinalen Årets Kock 2017 var vi på plats och informerade om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige och Kött från Sverige.

Vi ställde ut tillsammans med LRF, som var Silverpartner för tävlingen. Jimmy Eriksson, Årets Kock 2016, bjöd på härliga smakupplevelser på bland annat svensk potatis och svenska äpplen i montern.

På förmiddagen höll vi ett seminarium tillsammans med Helena Rimfors, Äppelriket, där Helena talade om ”Svenska äpplen och päron, mer än bara kaka”, och Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning, talade på temat ”Utmärkt frukt Från Sverige, den nya ursprungsmärkningen”.

Vi gratulerar finalister till vinsten – och tack för alla trevliga kontakter under dagen.

Finalisterna i Årets Kock 2017 är klara

Semifinalen i Årets Kock 2017 är avslutad, och av 18 fantastiska kockar har nu 8 tagit sig vidare och säkrat sina finalplatser i finalen den 2 februari 2017 på Malmö Arena. Ett stort grattis till vinnarna, och nu börjar resan mot att utse nästa svenska mästare i professionell matlagning.

De som tävlar i finalen av Årets Kock 2017 i Malmö är:

  • Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
  • Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
  • Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm
  • Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund
  • Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla
  • Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby
  • Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm
  • Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm.

Läs mer om Årets Kock 2017

Aktuellt

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.