från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Grattis till finalisterna i Årets Kock 2017

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under semifinalen Årets Kock 2017 var vi på plats och informerade om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige och Kött från Sverige.

Vi ställde ut tillsammans med LRF, som var Silverpartner för tävlingen. Jimmy Eriksson, Årets Kock 2016, bjöd på härliga smakupplevelser på bland annat svensk potatis och svenska äpplen i montern.

På förmiddagen höll vi ett seminarium tillsammans med Helena Rimfors, Äppelriket, där Helena talade om ”Svenska äpplen och päron, mer än bara kaka”, och Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning, talade på temat ”Utmärkt frukt Från Sverige, den nya ursprungsmärkningen”.

Vi gratulerar finalister till vinsten – och tack för alla trevliga kontakter under dagen.

Finalisterna i Årets Kock 2017 är klara

Semifinalen i Årets Kock 2017 är avslutad, och av 18 fantastiska kockar har nu 8 tagit sig vidare och säkrat sina finalplatser i finalen den 2 februari 2017 på Malmö Arena. Ett stort grattis till vinnarna, och nu börjar resan mot att utse nästa svenska mästare i professionell matlagning.

De som tävlar i finalen av Årets Kock 2017 i Malmö är:

  • Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
  • Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
  • Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm
  • Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund
  • Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla
  • Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby
  • Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm
  • Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm.

Läs mer om Årets Kock 2017

Relaterade inlägg

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.