Gör din egen frukostgranola med det du gillar bäst
Att börja dagen med en egenblandad grenola ger en god start på dagen. Som den här, med havre, nötter, honung och annat gott. Det härliga är att när du kan du variera den efter tycke och smak, och testa dig fram med det du har hemma i skafferiet. Härligt att äta tillsammans med de mejerivaror du föredrar. Svenska råvaror – all världens mat.
Granola
Ca 8 dl färdig granola
1 ½ dl hasselnötter
4 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl solrosfrön
2 tsk malen kanel
½ dl flytande honung
1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 msk rapsolja
Så här gör du
Sätt ugnen på 165 grader.
Hacka nötterna grovt.
Blanda, nötterna, havregryn, solrosfrön och kanel i en bunke.
Rör ihop honung, äppeljuice och rapsoljan i en separat bunke.
Blanda ihop allt och strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten mitt i ugnen i 15- 20 minuter.
Rör om efter halva tiden så att granolan blir jämnt gräddad.
Ta ut plåten och låt svalna, förvara i en lufttät burk.
Smaklig frukost!
Längre version & fler filmer Från Sverige!
Mer information
Läs om svenska råvaror
Därför ska du välja svenskt