från sverige

Tillbaka

Gör din egen frukostgranola med det du gillar bäst

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Att börja dagen med en egenblandad grenola ger en god start på dagen. Som den här, med havre, nötter, honung och annat gott. Det härliga är att när du kan du variera den efter tycke och smak, och testa dig fram med det du har hemma i skafferiet. Härligt att äta tillsammans med de mejerivaror du föredrar. Svenska råvaror – all världens mat.

Granola
Ca 8 dl färdig granola

1 ½ dl hasselnötter
4 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl solrosfrön
2 tsk malen kanel
½ dl flytande honung
1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 msk rapsolja

Så här gör du

Sätt ugnen på 165 grader.
Hacka nötterna grovt.
Blanda, nötterna, havregryn, solrosfrön och kanel i en bunke.
Rör ihop honung, äppeljuice och rapsoljan i en separat bunke.
Blanda ihop allt och strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten mitt i ugnen i 15- 20 minuter.
Rör om efter halva tiden så att granolan blir jämnt gräddad.
Ta ut plåten och låt svalna, förvara i en lufttät burk.

Smaklig frukost!

Längre version & fler filmer Från Sverige!


Mer information

Läs om svenska råvaror

Därför ska du välja svenskt

 

Aktuellt

Svenskmärknings vd efter torkan: ”Håll i och håll ut”

”Hela livsmedelskedjan behöver samarbeta mer efter sommarens torka” säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning, i en intervju i Livsmedel i Fokus.

Fyll på med svenskodlade utplanteringsväxter

Nu i augusti är det dags att uppdatera utplanteringsväxterna på balkongen, uteplatsen och trädgården, och det finns ett brett härligt utbud av svenskodlat i butikerna.

Med passion för svenskodlade växter

Välj växter och blommor som odlas av svenska handelsträdgårdar och plantskolor, så väljer du härliga hållbara växter och stödjer det svenska hantverket. Siffror och fakta om svensk odling.