från sverige

Tillbaka

Gör din egen frukostgranola med det du gillar bäst

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Att börja dagen med en egenblandad grenola ger en god start på dagen. Som den här, med havre, nötter, honung och annat gott. Det härliga är att när du kan du variera den efter tycke och smak, och testa dig fram med det du har hemma i skafferiet. Härligt att äta tillsammans med de mejerivaror du föredrar. Svenska råvaror – all världens mat.

Granola
Ca 8 dl färdig granola

1 ½ dl hasselnötter
4 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl solrosfrön
2 tsk malen kanel
½ dl flytande honung
1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 msk rapsolja

Så här gör du

Sätt ugnen på 165 grader.
Hacka nötterna grovt.
Blanda, nötterna, havregryn, solrosfrön och kanel i en bunke.
Rör ihop honung, äppeljuice och rapsoljan i en separat bunke.
Blanda ihop allt och strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten mitt i ugnen i 15- 20 minuter.
Rör om efter halva tiden så att granolan blir jämnt gräddad.
Ta ut plåten och låt svalna, förvara i en lufttät burk.

Smaklig frukost!

Längre version & fler filmer Från Sverige!


Mer information

Läs om svenska råvaror

Därför ska du välja svenskt

 

Aktuellt

Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2018!

Här är de åtta kockar som gick vidare i kvaltävlingen idag och därmed är finalister i Årets Kock 2018 den 28-29 september! Från Sverige – stolt leverantör till Årets Kock 2018.

Årets Kock – namnen på de 16 som går vidare till dag 2

Grattis säger vi till de 16 kockar som gått vidare till dag 2 i kvaltävlingen Årets Kock. Imorgon tävlar de om de 8 finalplatserna i Årets Kock 2018. Här är dagens vinnare!

Nya detaljer på Svenskt Kötts styckningsscheman

Barbequetrenden har ökat intresset för nya styckningsdetaljer på kött. På Svenskt Kötts nya styckningsscheman hittar du nyheter som spindelstek, St Louis-revben och tomahawk.