från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Första Från Sverige-märkta ölen är här — Korvöl!

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Den första öl som ursprungsmärks med Från Sverige är äntligen här — Korvöl! Som namnet beskriver passar den speciellt bra till korv och är ett resultat av samarbetet mellan Korvfestivalen och festivalens ölpartner Nils Oscar. Ölen släpps på Korvfestivalen den 8-10 mars i Münchenbryggeriet, där även Från Sverige är på plats för att bland annat presentera Korvrapporten 2024 — Från Sverige är stolt partner till Korvfestivalen.

Korvfestivalens och Nils Oscars Korvöl är den första öl som ursprungsmärks med Från Sverige. Nils Oscar och Från Sverige är båda partners till Korvfestivalen.

Helgen den 8–10 mars arrangeras den nionde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm. På årets festival deltar rekordmånga utställare och försäljning av förköpsbiljetter pekar på att det blir slutsålt. I samband med festivalen släpps även en ny öl, speciellt framtagen för att passa extra bra just till korv. Ölen är bryggd av festivalens ölpartner Nils Oscar och är även den första ölen som märks med ursprungsmärkningen Från Sverige.

Drömmen i uppfyllelse

Att öl passar extra bra till korv är för de allra flesta välkänt. Men vilken typ av öl passar egentligen bäst till korv? Ja det var frågan som Korvfestivalen tillsammans med ölpartnern Nils Oscar ställde sig när man började planera för årets festival.

— Så klart att många av våra befintliga öl passar alldeles ypperligt bra till korv, men tillsammans med grabbarna på Korvfestivalen kände vi att det var dags att en gång för alla brygga den optimala korvölen. Resultatet kan vi nu stolt, efter många provbrygder, presentera på årets festival, säger Henrik Kihlberg, VD på Nils Oscar.

— Ända sedan vi tog över Korvfestivalen från Korvakademien har vi drömt om att brygga den perfekta ölen till korv och nu har vi äntligen med hjälp av Nils Oscar fått fullfölja den drömmen, säger Fredrik Rumenius, Marknad & PR, Korvfestivalen.

Korvöl — den perfekta ölen till korv

Efter många timmar och livliga diskussioner vad man ska döpa den perfekta korvölen till, landade det kort och gott i Korvöl. Ölen smakar naturligtvis inte korv utan passar bara extra bra när du ska njuta av korv. Korvöl är en mellanmörk lager, lagom fyllig och med en liten rökighet.

Korvölen är den första Från Sverige-märkta ölen

Från Sverige är partner till Korvfestivalen och har följt arbetet med Korvöl.

— Vi är så glada över Korvfestivalens och Nils Oscars Korvöl, som är den första svenskproducerade öl som ursprungsmärks med Från Sverige. Som partner till Korvfestivalen kan vi inte tänka oss en mer efterlängtad lansering, kombinationen öl och korv är utmärkt och vi hälsar Nils Oscar välkommen till Från Sverige-märkningen, säger Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig Svenskmärkning AB.

En vara som bär Från Sverige-märket betyder att den uppfyller kriterierna odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Korvöl är den första öl som bär Från Sverige-märket vilket alltså innebär att den är bryggd i Sverige av svenskt vatten och svensk malt – något som alla tre parter är väldigt stolta över.

Premiär på Korvfestivalen i Stockholm den 8-10 mars

Korvöl kommer på burk och har premiär på årets upplaga av Korvfestivalen i Stockholm. Här finns hundratals korvar och tillbehör på plats att provsmaka och köpa med sig hem. För den som inte har möjlighet att besöka festivalen, kommer Korvöl finnas att beställa på Systembolaget från och med den 11 mars.


Mer information

Läs mer om Korvfestivalen Stockholm den 8-10 mars

Läs mer om bryggeriet Nils Oscar

Om ursprungsmärkningens Från Sveriges kriterier och sammansatta varor

Företag som ursprungsmärker

Från Sverige sponsrar och samarbetar

 

Relaterade inlägg

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.