från sverige

Tillbaka

Se vårt seminarie från Almedalen

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument Nyheter för företag Press

Förra torsdagen var det dags för vårt seminarie i Almedalen: Bäst i klassen och rekordhögt förtroende men ändå bara varannan tugga svensk mat - varför är det så?

Det blev en intressant diskussion kring hur viktigt det är att välja mat med ursprung från Sverige utifrån flera perspektiv. För klimatet, för Sveriges tillväxt, fler jobb, högre självförsörjningsgrad, men också för hälsa och välmående. Trots rekordhögt förtroende från svenska konsumenter är nästan varannan tugga importerad mat.

Ett stort tack till alla medverkande och ni som kom och lyssnade på plats och även följde oss live på Facebook.
Missade du seminariet? Se filmen nedan.

Medverkande:

  • Maria Gardfjell, Förste vice ordförande, (MP) Miljö- och jordbruksutskottet
  • Marcus Wahlgren, Butikschef, Stora Coop Visby
  • Sara Fröhling Lind, Expert konsumtion och livsstil, Ungdomsbarometern
  • Anders Högberg, Public Affairs Manager, Orkla
  • Sara Berger, VD, SydGrönt
  • Maria Forshufvud, VD, Svenskmärkning AB
  • Lovisa Madås, Moderator, AGFO

 

BÄST I KLASSEN OCH REKORDHÖGT FÖRTROENDE MEN ÄNDÅ BARA VARANNAN TUGGA SVENSK MAT – VARFÖR ÄR DET SÅ?

Att välja mat med ursprung från Sverige är bra utifrån flera perspektiv. För klimatet, för Sveriges tillväxt, fler jobb, högre självförsörjningsgrad, men också för hälsa och välmående. Trots rekordhögt förtroende från svenska konsumenter är nästan varannan tugga importerad mat.

Geplaatst door Öresundshuset i Almedalen op Donderdag 4 juli 2019

Aktuellt

Se vårt seminarie från Almedalen

Nu kan ni se filmen från vårt seminarie: Bäst i klassen och rekordhögt förtroende men ändå bara varannan tugga svensk mat – varför är det så?

Prova recept från vår broschyr: Utmärkt Gott

Recept och inspiration på svenska råvaror. Testa exempelvis Från Sverige-drinken gjord på rabarber och rödbetor. Broschyren beställer du kostnadsfritt!

Allt fler köper svensk mat i affären

Sju av tio svenskar väljer helst svenskproducerad och efterfrågar även närproducerad mat i högre utsträckning visar en färsk Sifo-undersökning.