från sverige

Tillbaka

Jakobsdals Charkuteri – familjeföretag i Göteborg

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Under vecka 39 tar Jakobsdals Charkuteri över Från Sveriges instagramkonto. De brinner för de svenska charkuterierna och är tydliga med ursprungsmärkningen på sina produkter. Vi fick en pratstund med Annika Plantoft som är marknadsansvarig.

Berätta kort om Jakobsdals Charkuteris historia!

– Vi är ett familjeföretag i Göteborg som visat kärlek till hantverk i tre generationer. I vår charkdisk har vi ett brett utbud av svenska charkuterier. Vår resa började när farfar Agnar och farmor Inga Pettersson öppnade dörren till Haga Charkuteri i Göteborg 1936. Redan där och då föddes omsorgen om våra kunder och hantverket. Mycket är annorlunda idag, men i hjärtat står vi fortfarande bakom charkdisken. Vi lyssnar ödmjukt, berättar om vårt hantverk och bjuder folk på det lilla extra. Allt för att du ska få en godare upplevelse av svenska charkuterier – tillagade enligt fina traditioner där vi sätter den svenska smakupplevelsen främst.

Varför är ursprungsmärkningen viktigt för er och vilka fördelar ser ni med att lyfta fram de svenska produkterna?

– Vi brinner verkligen för de svenska charkuterierna och vill vara tydliga med vår ursprungsmärkning. Våra kunder är medvetna och vill veta vilket land produkten kommer ifrån. Vi är stolta över våra svenska bönder och vill gärna lyfta att Sverige är det land som har EU:s lägsta antibiotikaanvändning.

Vilka Kött från Sverige-märkta produkter är ni mest stolta över?

– De produkter som vi är mest stolta över och som även är populärast bland våra kunder är Mor Matildas kokta skinka, Bror Jakobs rökta skinka, Haga Petters rökta korv och inte minst vår berömda Mor Matildas Julskinka som finns både som lösvikt, packad, rimmad och färdigkokt.

– Ett relativt nytt sortiment som vi lanserat är ett kallrökt och lufttorkad svensk salami av högsta kvalitet. Skivad i lite mindre och tunnare skivor. Enkelt att ta med och förvara då det inte behöver hanteras som kylvara, säger Annika Plantoft.


Följ Jakobsdals Charkuteri på Från Sveriges Instagram här!
Läs mer om Jakobsdals Charkuteri här!

Aktuellt

Antibiotikadagen – en dag värd egen uppmärksamhet

Idag, den 18 november, är det Europeiska antibiotikadagen. En rad aktiviteter pågå runt om i hela EU idag och huvudeventet äger rum i Stockholm på Europahuset.

WWF: Välj svensk ost och chark för miljöns skull.

Det finns många anledningar att välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Världsnaturfonden lyfter svenskt i nya upplagan av Köttguiden, i år granskas även ost.

Antibiotika – Sverige bäst inom EU för nionde året

För nionde året i rad visar europeiska läkemedelsmyndigheten att Sveriges djurbönder intar en tätposition inom EU med friska djur och liten antibiotikaförbrukning.