från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Jakobsdals Charkuteri – familjeföretag i Göteborg

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Under vecka 39 tar Jakobsdals Charkuteri över Från Sveriges instagramkonto. De brinner för de svenska charkuterierna och är tydliga med ursprungsmärkningen på sina produkter. Vi fick en pratstund med Annika Plantoft som är marknadsansvarig.

Berätta kort om Jakobsdals Charkuteris historia!

– Vi är ett familjeföretag i Göteborg som visat kärlek till hantverk i tre generationer. I vår charkdisk har vi ett brett utbud av svenska charkuterier. Vår resa började när farfar Agnar och farmor Inga Pettersson öppnade dörren till Haga Charkuteri i Göteborg 1936. Redan där och då föddes omsorgen om våra kunder och hantverket. Mycket är annorlunda idag, men i hjärtat står vi fortfarande bakom charkdisken. Vi lyssnar ödmjukt, berättar om vårt hantverk och bjuder folk på det lilla extra. Allt för att du ska få en godare upplevelse av svenska charkuterier – tillagade enligt fina traditioner där vi sätter den svenska smakupplevelsen främst.

Varför är ursprungsmärkningen viktigt för er och vilka fördelar ser ni med att lyfta fram de svenska produkterna?

– Vi brinner verkligen för de svenska charkuterierna och vill vara tydliga med vår ursprungsmärkning. Våra kunder är medvetna och vill veta vilket land produkten kommer ifrån. Vi är stolta över våra svenska bönder och vill gärna lyfta att Sverige är det land som har EU:s lägsta antibiotikaanvändning.

Vilka Kött från Sverige-märkta produkter är ni mest stolta över?

– De produkter som vi är mest stolta över och som även är populärast bland våra kunder är Mor Matildas kokta skinka, Bror Jakobs rökta skinka, Haga Petters rökta korv och inte minst vår berömda Mor Matildas Julskinka som finns både som lösvikt, packad, rimmad och färdigkokt.

– Ett relativt nytt sortiment som vi lanserat är ett kallrökt och lufttorkad svensk salami av högsta kvalitet. Skivad i lite mindre och tunnare skivor. Enkelt att ta med och förvara då det inte behöver hanteras som kylvara, säger Annika Plantoft.


Följ Jakobsdals Charkuteri på Från Sveriges Instagram här!
Läs mer om Jakobsdals Charkuteri här!

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.