från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Företagsinbjudan: Uppstartsmöte för Från Sverige-veckorna 2024!

Publicerad Företag Nyheter för företag

Är du märkesanvändare? Då är det dags att boka in Från Sverige-veckorna 2024, vecka 38 och 39, om du inte redan har gjort det. Under Från Sverige-veckorna 2024 lyfter vi tillsammans vår gemensamma märkning för femte gången.

Välkommen att deltaga i Från Sverige-veckorna 2024. Under Från Sverige-veckorna v 38-39 lyfter vi tillsammans vår gemensamma ursprungsmärkning Från Sverige för att synliggöra råvaror, livsmedel och växter som är märkta med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige i butik, media och egna kanaler. Vi har haft uppstartsmöten där vi gått igenom nuläge, tittat tillbaka på 2023 och gått igenom Från Sverige-veckorna 2024.

Planerna för 2024 och presentation från uppstartsmötena hittar du här där Från Sverige-veckorna uppdateras löpande.


Från Sverige-veckorna för femte året

Årets Från Sverige-veckor är de femte i ordningen. Även om varje vecka gärna får vara en Från Sverige-vecka låter vi vår gemensamma ursprungsmärkning Från Sverige jobba extra mycket under de två veckorna 38 och 39. Tillsammans lyfter och synliggör vi råvaror, livsmedel och växter märkta med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige i butik, media och egna kanaler. Ju mer vi exponerar märket desto enklare är det att hitta och välja Från Sverige-märkt i butiken, hos grossisten och på restaurangen.

Det här vill vi med Från Sverige-veckorna

  • Tillsammans med företag och butikskedjor vill vi göra det enkelt för konsumenten att hitta och välja produkter med vår gemensamma ursprungsmärkning Från Sverige.
  • Under två veckor skapa extra uppmärksamhet för märkta produkter och inspirera konsumenten att titta efter märket.
  • Visa på bredd och utbud av råvaror, livsmedel och växter som är ursprungsmärkta med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige.
  • Öka den totala försäljningen av svenskproducerade och ursprungsmärkta produkter.
  • Uppmuntra till samarbeten mellan företag samt mellan företag och butikskedjor.
  • Göra det enkelt för butiker att vägleda sina kunder med Från Sveriges skyltmaterial året runt.
  • Öka uppskyltning i butiker totalt med basmaterial som används året runt.
  • Öka kunskapen om kriterierna: Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.
  • Berätta om svenska mervärden och primärproduktion, livsmedelsföretag och handel. ​​
  • Skapa uppmärksamhet i media.

Välkommen med!


Läs mer här och se inbjudan i artikeln där du får närmare information: Smaka på Från Sverige är en minimarknad

Vill du veta mer mejlar du [email protected].


Mer information

Läs om Från Sverige-veckorna 

Läs mer om Smaka på Från Sverige

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

 

 

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.