från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Företagsinbjudan: Smaka på Från Sverige minimarknad 2024

Publicerad Företag Nyheter för företag

Smaka på Från Sverige var ett pilotprojekt under Från Sverige-veckorna 2023 och eftersom det föll så väl ut dubblar vi aktiviteten i samband med Från Sverige-veckorna i år. Kontakta oss om ni är intresserade av att veta mer om Smaka på Från Sverige 2024.

Om Smaka på Från Sverige

Smaka på Från Sverige är en minimarknad som vi bygger upp i åtta utvalda butiker under vecka 38 – 41. Tillsammans med respektive butik skapar vi en upplevelse som visar på bredden av Från Sverige-märka produkter och som inspirerar, informerar och bjuder på smakprover. Fyra butiker är i Stockholms-regionen, två i Västerås, en i Uppsala och en i Norrtälje. I varje butik genomförs minimarknaden under två dagar.

På en aktivitetsyta presenterar åtta leverantörer från åtta varukategorier smakprover av sina produkter. Varje leverantör har en demostation med produkt tillgänglig för konsument att köpa med sig hem. De produkter som demas bestäms i samråd med butik, leverantör och Från Sverige. Grundkravet är så klart att produkterna är Från-Sverige-märkta.

Från Sverige ansvarar för en enhetlig inramning i butiken så som matta, skyltar, klädsel, demostationer, prisskyltar med mer.

Inbjudan till leverantörer

Vi bjuder in upp till 16 leverantörer att medverka 2024 och de delas upp i två grupper med åtta leverantörer, där grupp deltar i fyra butiker. Man kan även anmäla intresse för att deltaga i fler än 4 butiker. Från Sverige-märkningen gör uppdelningen utifrån varukategori med syfte att skapa en bra helhet och visa bredd på minimarknaden i respektive butik.

För att kunna delta som leverantör behöver er produkt vara centralt listad på respektive dagligvarukedja och förslagsvis väljer ni att delta med en produkt som ni vill lyfta fram och som driver försäljning. Ni som leverantör gör upp kring pris, inköp och eventuell returrätt med respektive butik.

Läs Inbjudan Smaka på Från Sverige 2024 minimarknader och om du vill veta mer kontaktar du [email protected]


Smaka på Från Sverige hölls i 4 butiker 2023, här är bild från ICA Stormarknad Maxi Nacka. 2024 skalar vi upp till 8 butiker.

Syftet med Smaka på Från Sverige

  • Visa bredden av produkter som märks med Från Sverige-märkningen
  • Inspirera konsument att titta efter märket i flera varukategorier och för alla måltider när de handlar
  • Öka kunskapen om kriterierna för märkningen hos konsument
  • Öka kunskapen om kriterierna för märkningen hos butikspersonalen
  • Fördjupa samarbetet med och mellan dagligvaruhandeln och livsmedelsföretagen
  • Driva försäljning av produkter med Från Sverige-märkningen
  • Konsumentkontakt för märkningen vid köptillfället
  • Använda märkningens styrka — många gemensamma goda krafter och idéer

En aktivitet under Från Sverige-veckorna

Från Sverige-veckorna hålls i år för femte året och det är under veckorna 38-39. Inför Från Sverige-veckorna skyltas ca 500 butiker upp i landet och Från Sverige har stor mediakampanj i köpt media och egna kanaler. Syftet är att göra det enkelt att välja Från Sverige-märkta produkter och ge företag en samlad möjlighet att tydliggöra sina märkta produkter.


Mer information

Läs mer om vad butiken, leverantören och Från Sverige ansvarar för i Inbjudan Smaka på Från Sverige 2024 minimarknader.

Läs mer om Från Sverige-veckorna eller kontakta [email protected] om du vill deltaga.

Läs om pilotprojektet Smaka på Från Sverige 2023

Se filmen från 2023!

 

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.