från sverige

Tillbaka

Bilder från premiär och pressträff för Från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Den 20 april var det premiär för varor märkta med den nya frivilliga ursprungsmärkning Från Sverige och Kött från Sverige i de svenska butikerna. Här är bilder från pressträffen.

Vid en fullsatt pressträff på Restaurang Hjerta i Stockholm klippte landsbygdsminister Sven-Erik Bucht det blågula invigningsbandet med hjälp av Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB.

Svensk Dagligvaruhandel, LRF och Livsmedelsföretagen

Maria Forshufvud inledde pressträffen med att berätta om märkningen och hur det kommer att göra det enklare för konsumenten att hitta och välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Därpå talade Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel och ordförande Svenskmärkning AB, Åsa Odell, vice ordförande LRF, Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen och Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister.

Visade urval av godkända varor

Vid pressträffen visades ett urval av varor som är godkända för märkningen Från Sverige och Kött från Sverige. Vissa av de märkta varorna kunde redan under premiärdagen köpas ute i butikerna runt om i landet.

Maria Forshufvud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marie Söderqvist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åsa Odell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karin Brynell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sven-Erik Bucht

 

Aktuellt

Branschen sätter mål för livsmedelsstrategin

I ett gemensamt pressmeddelande presenterar LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel ett åtgärdsprogram för en handlingsfokuserad livsmedelsstrategi.

Intresset att välja svenskt har nått brödhyllan

7 av 10 svenskar är villiga att betala ett något högre pris för bröd som är bakat på svenska råvaror, visar en färsk undersökning som Novus gjort på uppdrag av Pågen.

Jordbruksverket synar jordgubbarnas ursprung

Svenska jordgubbar ger mer betalt och därför frestas fuskare att märka om jordgubbar från annat ursprungsland som svenska. Jordbruksverket gör i år cirka 200 kontroller.