från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Bilder från premiär och pressträff för Från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Den 20 april var det premiär för varor märkta med den nya frivilliga ursprungsmärkning Från Sverige och Kött från Sverige i de svenska butikerna. Här är bilder från pressträffen.

Vid en fullsatt pressträff på Restaurang Hjerta i Stockholm klippte landsbygdsminister Sven-Erik Bucht det blågula invigningsbandet med hjälp av Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB.

Svensk Dagligvaruhandel, LRF och Livsmedelsföretagen

Maria Forshufvud inledde pressträffen med att berätta om märkningen och hur det kommer att göra det enklare för konsumenten att hitta och välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Därpå talade Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel och ordförande Svenskmärkning AB, Åsa Odell, vice ordförande LRF, Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen och Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister.

Visade urval av godkända varor

Vid pressträffen visades ett urval av varor som är godkända för märkningen Från Sverige och Kött från Sverige. Vissa av de märkta varorna kunde redan under premiärdagen köpas ute i butikerna runt om i landet.


Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB


Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen


Åsa Odell, vice ordförande LRF


Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel och ordförande Svenskmärkning AB


Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister

 

Relaterade inlägg

ostfestivalen från sverige

Träffa Från Sverige & mejerierna på Ostfestivalen

All ost på Ostfestivalen är svenskproducerad, och bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Från Sverige eller Mjölk från Sverige. Här kan du läsa mer om vad som händer i deras montrar under Ostfestivalen.

ostproduktion

Så blir mjölk till ost – steg för steg

Att göra ost är en uråldrig metod för att ta tillvara och konservera mjölk. Tillverkningen av ost har utvecklats under historien, men grundprinciperna har varit detsamma i tusentals år. Här kan du lära dig hur ost blir till!

ostfestivalen 2023

Det här händer under Ostfestivalen 2023

Älskar du ost? Då är ett besök på Ostfestivalen absolut ett måste! Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 februari 2023. Läs mer här!