från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Allt fler märkta matvaror och växter i butikerna!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Nu ökar antalet märkta matvaror i butikerna så att du enklare kan välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter när du handlar. Idag är det 53 godkända företag och över 2620 godkända produkter – och det blir fler varje dag, så titta efter märket!

Den undersökning YouGov gjorde för vår räkning i mars, visar tydligt att konsumenterna efterfrågar svenskproducerade livsmedel. De senaste veckorna har nya undersökningar visat samma sak – ursprunget är viktigare än priset. Med andra ord är du som väljer en vara märkt Från Sverige eller Kött från Sverige en av många som uppskattar livsmedel producerade i Sverige. På så vis stödjer du också våra bönder och hjälper till att säkra de svenska råvarorna för framtiden.

Nu syns märket i butiken, i reklamblad och media

Som du säkert har sett förekommer märket Från Sverige och Kött från Sverige allt mer i butikerna, i reklambladen och pressen. När du ser en vara med märket vet du att den är svenskproducerad och uppfyller våra kriterier.

Listan på företag som märker sina godkända svenskproducerade varor hittar du här

Följ oss på Facebook, Instagram, LinkedIn och MyNewsdesk!

Relaterade inlägg

pippi gräddtårta

Från Sverige-märkt nyhet: Pippi Gräddtårta

Nu lanserar Frödinge Mejeri i samarbete med Astrid Lindgrens Company Pippi Gräddtårta som är Från Sverige-märkt. I utvalda förpackningar under våren finns ett antal biljetter gömda till Astrid Lindgrens värld!

Årets Rätt 2024 av Desirée Jaks – recept

Årets Rätt 2024 är framtagen av Desirée Jaks, regerande SM-mästare i professionell matlagning. Årets Rätt är är en öppen lasagne med superhjälten från havet – blåmusslan. Här hittar du receptet!

Årets Rätt 2024 – havets superhjälte i fyra säsonger

Årets Kock-vinnaren Desirée Jaks lanserar Årets Rätt 2024. Rätten är baserad på den filosofi som genomsyrar Desirées inställning till mat – att ta vara på det som finns tillgängligt och anpassa efter säsong.