från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig, slutar på Svenskmärkning 31/5.

Publicerad Företag Nyheter för företag

Efter 8 år på Svenskmärkning, som kvalitetsansvarig för den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, har Ulrika Norvell valt att fortsätta sin karriär inom branschen i en ny roll som hållbarhetsansvarig hos Kött- och Charkuteriföretagen (KCF). Ulrika jobbar kvar maj månad ut innan hon lämnar Svenskmärkning.

— Det har varit otroligt roligt och spännande att få vara med på resan att bygga upp och etablera den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Jag är glad och stolt över den plats som märket nu befinner sig på, med en stabil regelgrund med system och rutiner på plats. Efter drygt 8 år på Svenskmärkning väntar nu nya utmaningar och den 1 juni börjar jag som Hållbarhetsansvarig för den nya branschorganisationen Kött- och Charkuteriföretagen (KCF) i Sverige. Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och kontakter i alla de viktiga frågorna som berör kött och charkuterier, säger Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig Svenskmärkning AB.

— Ulrika har varit med från starten av Från Sverige-märkningen och byggt upp det viktiga arbetet och strukturen runt regelverk och bland annat företagsportalen. Ulrika är en mycket uppskattad samarbetspartner, kollega och del av ett starkt team på Svenskmärkning, så hon kommer vara saknad av oss alla. Vi önskar Ulrika stort lycka till med sitt nya jobb, säger Tina Stugemo, vd Svenskmärkning AB.

Rekrytering av Ulrika Norvells efterträdare har startats hos Academic Search. Se annonsen här


Mer information

Till Från Sverige-märkningens kontaktsida

Om Svenskmärkning AB

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.