från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig, slutar på Svenskmärkning 31/5.

Publicerad Företag Nyheter för företag

Efter 8 år på Svenskmärkning, som kvalitetsansvarig för den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, har Ulrika Norvell valt att fortsätta sin karriär inom branschen i en ny roll som hållbarhetsansvarig hos Kött- och Charkuteriföretagen (KCF). Ulrika jobbar kvar maj månad ut innan hon lämnar Svenskmärkning.

— Det har varit otroligt roligt och spännande att få vara med på resan att bygga upp och etablera den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Jag är glad och stolt över den plats som märket nu befinner sig på, med en stabil regelgrund med system och rutiner på plats. Efter drygt 8 år på Svenskmärkning väntar nu nya utmaningar och den 1 juni börjar jag som Hållbarhetsansvarig för den nya branschorganisationen Kött- och Charkuteriföretagen (KCF) i Sverige. Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och kontakter i alla de viktiga frågorna som berör kött och charkuterier, säger Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig Svenskmärkning AB.

— Ulrika har varit med från starten av Från Sverige-märkningen och byggt upp det viktiga arbetet och strukturen runt regelverk och bland annat företagsportalen. Ulrika är en mycket uppskattad samarbetspartner, kollega och del av ett starkt team på Svenskmärkning, så hon kommer vara saknad av oss alla. Vi önskar Ulrika stort lycka till med sitt nya jobb, säger Tina Stugemo, vd Svenskmärkning AB.

Rekrytering av Ulrika Norvells efterträdare har startats hos Academic Search. Se annonsen här


Mer information

Till Från Sverige-märkningens kontaktsida

Om Svenskmärkning AB

Relaterade inlägg

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.