från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Stora Coop i Åkersberga skyltar Från Sverige

Publicerad Företag Företag berättar Nyheter för företag

Stora Coop i Åkersberga tackade ja till att få hjälp med att skylta upp butiken med Från Sveriges butiksmaterial inför Från Sverige-veckorna. Vi bad Stina Melander, säljchef — kundflöde, berätta om varför. "Våra kunder tycker att produkter märkta Från Sverige är viktigt. Med tanke på att produkterna är märkta och att vi skyltat upp butiken på ett bra sätt så har vi gjort det lätt för våra kunder att hitta produkter från Sverige".

Stina Melander på Stora Coop i Åkersberga tackade ja till att skylta upp butiken inför Från Sverige-veckorna 2021.

Stina Melander – Stora Coop i Åkersberga
Säljchef – Kundflöde
Har arbetat fyra år i butiken.
Favoritprodukt från Sverige: Färska kryddor

Vilken nytta ser du med att skylta upp butiken inför Från Sverige-veckorna?

— När vi skyltar upp butiken blir det mer tydligt vilka varor som är från Sverige. Detta är ju viktigt för våra kunder. Materialet har fungerat mycket bra. Det bästa var att vi fick hjälp med att skylta upp, det underlättade mycket för oss. Vi har stora kundflöden i butiken vilket gör att materialet efter ett tag försvinner. Men ett antal skyltar har dock fått sitta uppe. Framför allt klisterdekalerna och skyltarna som fästs i listerna.

Vilken respons har ni fått från era kunder?

— Våra kunder tycker att produkter märkta Från Sverige är viktigt. Med tanke på att produkterna är märkta och att vi skyltat upp butiken på ett bra sätt så har vi gjort det lätt för våra kunder att hitta produkter från Sverige. Därför får vi inte heller så många frågor. Men vi vet att det är viktigt för dem.

Hur mycket vet dina kollegor om märkningen?

— Kännedomen bland personalen kunde bli bättre. Vi är en stor butik med många medarbetare. Vi skulle behöva förbereda personalen mer så att alla är laddade och taggade inför Från Sverige-veckorna.

Vad kan göras bättre inför Från Sverige-veckorna 2022?

— Vi behöver peppa personalen bättre genom att få utskick innan, som kan ge oss inspiration och vägledning om vilka varumärken som man kan arbeta med under kampanjveckorna. Vi kan då beställa hem varor och exponera det bättre så att Sverige-veckorna syns ordentligt i butik.

— De viktigaste kategorierna för oss är frukt och grönt och färskvaror. Detta är kategorierna där kunden är mest medveten om att köpa produkter som är Från Sverige-märkta.Under Från Sverige-veckorna jobbar vår gemensamma ursprungsmärkning Från Sverige extra i alla kanaler! Tillsammans med märkesanvändande företag, butikskedjor och andra aktörer lyfter vi och synliggör produkter med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Vi visar bredd och utbud i butik, e-handel och kommunikation och gör det enkelt för konsumenten att hitta och välja Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter när de handlar. Från Sveriges butiksmaterial kan sitta uppe i butiken hela året och i hela butiksvarvet — inför Från Sverige-veckorna 2022 erbjuder vi 500 butiker att få Från Sverige-materialet uppsatt.


Mer information

Allt du behöver veta för att vara med — Från Sverige-veckorna 2022

Butiksmaterial, pdfer, digitalt material — ladda ned och beställ

Företag som märker med Från Sverige — hela listan

Därför ska du skylta upp med Från Sverige! Kort & lång version — se filmen

Relaterade inlägg

zeta grillost

Zeta har nu lanserat en svensk grillost

För de som vill njuta av en halloumiliknande grillost med svenskt ursprung har nu Zeta lanserat en grill- och stekost tillverkad på svensk mjölk! Här kan du läsa mer.

Gällenäs Grönsaker

Gällenäs Grönsaker – “Att odla är vår livsstil”

Gällenäs Grönsaker är ett ungt familjeföretag som drivs av Anette och Peter van Schie. Idag odlar de tomater, gurkor, paprika, aubergine och chili i det 5000 m2 stora växthuset.

nybergs deli

”Bra mat till alla” från familjeföretaget Nybergs Deli

Nybergs Deli är ett familjeföretag med visionen ”Bra mat till alla”. Nybergs Deli erbjuder ett noga utvalt sortiment av god och bra mat till både till vardags och fest. Här kan du läsa mer!