från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Maxi ICA Nacka välkomnar uppskyltning och samarbete

Publicerad Företag Företag berättar

Vi frågade Fredrik Bjurhult, marknadschef på Maxi ICA Stormarknad i Nacka, om Från Sveriges butiksmaterial och Från Sverige-veckorna 2023. Kunderna är nyfikna, vill veta var produkterna kommer ifrån och därför är skyltningen ett utmärkt och enkelt sätt att underlätta för kunderna.
— Vi ser gärna ett samarbete med alla leverantörer som har Från Sverige-märkta produkter och att de kommer till oss och jobbar med demos och aktiviteter i säsong — inte bara under Från Sverige-veckorna. Sedan kommer vi ju självklart att skylta upp i alla våra avdelningar, säger Fredrik Bjurhult som önskar att Från Sverige-veckorna var längre och att de integrerades i kampanjplaneringen.

Butik: Maxi ICA Stormarknad Nacka
Fredrik Bjurhult, marknadschef

Vilken nytta ser du att skylta upp butiken med Från Sverige-skyltar?

— Våra kunder vill veta var produkterna kommer ifrån. Detta är ett utmärkt och enkelt sätt att underlätta för våra kunder. Tydlig och bra kommunikation i samband med produkterna gör det enkelt. Vi vill ju kommunicera dessa frågor, så för oss är det mycket bra. Det är viktigt att förstå vad skylten driver för värde för kunden.

Vilken respons har ni fått från era kunder?

— Ibland händer det att våra kunder överraskas av att produkten är Från Sverige-märkt. Sedan blir det en liten happening i butiken när personal från Svenskmärkningen kommer och skyltar upp butiken. Kunderna är nyfikna och vill handla svenskt. Sedan är det ju alltid en ekonomisk balansgång för våra kunder i dagsläget.

Hur har intresset för svenska produkter utvecklats?

— Intresset hos våra kunder är stort. Det är viktigt att vi arbetar med våra säsonger och att vi lyfter fram våra utmärkta svenska frukt- och gröntprodukter. Det är viktigt att fånga upp intresset. Vi jobbar i längre kampanjperioder för att nå igenom bruset. Det vore logiskt att få Från Sverige i våra längre kampanjer, detta för att bli tydligare mot våra kunder och stärka vår profil i de frågor vi tycker är viktiga.

Hur tänker ni lyfta ut sortimentet ur Från Sverige-veckorna?

— Vi ser gärna ett samarbete med alla leverantörer som har Från Sverige-märkta produkter och att de kommer till oss och jobbar med demos och aktiviteter i säsong – inte bara under Från Sverige-veckorna. Sedan kommer vi ju självklart att skylta upp i alla våra avdelningar. Vi lyfter fram information till alla våra medarbetare i nyhetsbrev att vi kommer att skylta upp butiken med Från Sverige-kommunikation. Om jag fick önska något så skulle jag önska att Från Sverige-veckorna var lite längre än enbart två veckor och att de integreras i vår kampanjplanering. Vi vill ju att våra kunder ska handla svenskt 365 dagar om året.


Mer information

Allt om Från Sverige-veckorna

Beställ och ladda ned butiksmaterial här

Så använder du märket i butiken

Kommunicera och inspirera

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

butiksvarvet

 

Relaterade inlägg

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.