från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Kött från Sverige felaktigt använd av SweDish Pork i kampanj

Publicerad Företag Konsument Nyheter för företag

Den frivilliga ursprungsmärkningen Kött från Sverige kan felaktigt uppfattas att vara avsändare och del av Sveriges Grisföretagare och SweDish Porks kampanj “Kött eller kosttillskott” som denna vecka har kunnat ses i Stockholms tunnelbana och i sociala medier.

— Sveriges Grisföretagare och SweDish Porks har gått ut med en kampanj om ”Kött- eller kosttillskott” i tunnelbanan, sociala medier och annan media. I kampanjen används märket Kött från Sverige på fiktiva produkter och märkningen kan även tolkas som avsändare av kampanjen, vilket inte är fallet. Kött från Sverige, som ingår i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, har ingenting med kampanjen att göra, och vi har inte heller informerats om budskapen i förväg. Vi har haft kontakt med Sveriges Grisföretagare och påtalat felaktigheten i hur märket används, och har framfört att kampanjen bör avslutas omedelbart, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning.

Branschorganisationen Sveriges Grisföretagare har som ambition att lyfta svenskt griskött som ett näringstätt livsmedel. Svenskmärkning, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige där Kött från Sverige och Mjölk från Sverige ingår, lyfter gärna det svenska grisköttet men det sätt det kommuniceras i kampanjen är inget Svenskmärkning ställer sig bakom.

— Vår intention med kampanjen är att belysa det problematiska i trenden att ta bort ett av våra mest näringstäta livsmedel till förmån för kosttillskott och det är Swedish Pork/Sveriges Grisföretagare som är avsändare av den. Nu när Svenskmärkning påpekat att märket har använts felaktigt kommer vi givetvis att ta bort ”Kött från Sverige” från kampanjen i digitala medier, och se över kampanjkommunikationen i stort, meddelar Mattias Espert, grisbonde och ordförande för Sveriges Grisföretagare.


Mer information

Om Kött från Sverige

SweDish Pork

 

 

Relaterade inlägg

ostfestivalen från sverige

Träffa Från Sverige & mejerierna på Ostfestivalen

All ost på Ostfestivalen är svenskproducerad, och bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Från Sverige eller Mjölk från Sverige. Här kan du läsa mer om vad som händer i deras montrar under Ostfestivalen.

ostproduktion

Så blir mjölk till ost – steg för steg

Att göra ost är en uråldrig metod för att ta tillvara och konservera mjölk. Tillverkningen av ost har utvecklats under historien, men grundprinciperna har varit detsamma i tusentals år. Här kan du lära dig hur ost blir till!

ostfestivalen 2023

Det här händer under Ostfestivalen 2023

Älskar du ost? Då är ett besök på Ostfestivalen absolut ett måste! Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 februari 2023. Läs mer här!