från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

ICA Kvantum Värtan skyltar upp Från Sverige

Publicerad Företag Företag berättar Nyheter för företag

David Gränsman, vice butikschef ICA Kvantum Värtan, var en av de som sagt ja till att få hjälp med att skylta upp butiken med Från Sveriges basmaterial inför Från Sverige-veckorna. Vi frågade om nyttan och responsen och vad som kan göras bättre inför 2022. " Skyltningen hjälper oss att lyfta fram det sortiment som vi faktiskt redan har idag. Tydligheten i märkningen är jättebra, den är väldigt enkel", säger David.

David Gränsman på ICA Kvantum Värtan tackade ja till att skylta upp butiken inför Från Sverige-veckorna 2021.

David Gränsman – ICA Kvantum Värtan
Vice butikschef
Arbetat fem år i butiken.
Favoritprodukt från Sverige: Färska grönsaker i säsong. Nyskördade morötter från Sverige!

Vilken nytta ser du med att skylta upp butiken inför Från Sverige-veckorna?

— Den största nyttan med skyltningen är att synliggöra märkningen för kunden. Det finns ett stort utbud med produkter från Sverige och då hjälper skyltningen till att sätta fokus på de svenska produkterna. Skyltningen gör att sortimentet blir tydligare och förstärker kommunikationen som redan finns på produkten.

Hur har materialet fungerat i er butik?

— Generellt funkar det mycket bra. Vi har inte använt oss av alla skyltar utan valt ut vissa enheter som passar för vår butik. Mestadels runda hyllskyltar och klisterdekaler.

Vilken respons har ni fått från era kunder?

— Våra kunder förväntar sig att vi skall ha ett brett sortiment med en stor del svenska och lokala varor. Skyltningen hjälper oss att lyfta fram det sortiment som vi faktiskt redan har idag. Tydligheten i märkningen är jättebra, den är väldigt enkel. Bra budskap och den blå/gula färgen.

Hur mycket vet dina kollegor om märkningen?

— Kännedomen bland mina kollegor är bra. Då märkningen är så pass självklar är dessa veckor ett bra tillfälle för oss att sprida kunskap om märkningen och sätta svenska produkter i fokus.

Vilken kategori är viktigast att skylta?

— Kan inte lyfta fram en kategori utan det är helheten i hela kundvarvet som är det viktiga. Kött och mejeri är kategorier där det finns många leverantörer med märkningen och att det är enkelt att få till en mer samlad uppmärkning.

Vad kan göras bättre inför Från Sverige-veckorna 2022?

— Vi är supernöjda idag. Bra material. En enkel och samlad lista per kategori med vilka produkter som har märkningen skulle vara ett bra verktyg och hjälpmedel för butiker att snabbt kunna se vart märkningen ska upp samt att veta vilka ytterligare varor det finns att arbeta med. Detta material skulle kunna bli ett bra verktyg för avdelningsansvariga i butik.Under Från Sverige-veckorna jobbar vår gemensamma ursprungsmärkning Från Sverige extra i alla kanaler! Tillsammans med märkesanvändande företag, butikskedjor och andra aktörer lyfter vi och synliggör produkter med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Vi visar bredd och utbud i butik, e-handel och kommunikation och gör det enkelt för konsumenten att hitta och välja Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter när de handlar. Från Sveriges butiksmaterial kan sitta uppe i butiken hela året och i hela butiksvarvet — inför Från Sverige-veckorna 2022 erbjuder vi 500 butiker att få Från Sverige-materialet uppsatt.


Mer information

Allt du behöver veta för att vara med — Från Sverige-veckorna 2022

Butiksmaterial, pdfer, digitalt material — ladda ned och beställ

Företag som märker med Från Sverige — hela listan

Därför ska du skylta upp med Från Sverige! Kort & lång version — se filmen

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.