från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Här odlas svenska sommarblommor

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Tågerups Trädgård bedriver sin odling i växthus på 23 000 kvm på Tågerup i Saxtorp samt på 12 000 kvm växthus i Sunnanå i Malmö. Just nu högtryck i växthusen med sommarblommor av många olika sorter. Häng med in i växthusen och lär dig mer om svenskodlade sommarblommor.

sommarblommor

Alla sommarblommor märkta med Från Sverige är odlade, skördade, förpackade och kontrollerade i Sverige! På bilden ser du Annika Svegin, Tågerups Trädgård.

Sommarblommor i många olika arter och sorter

I Sverige har vi en lång tradition av att odla sommarblommor. Det finns många olika arter och sorter. I vår säsongsguide kan du se vilka svenskodlade blommor och växter som är i säsong under försommar– (maj) och sommarsäsongen (juni-juli) – skriv ut och dela gärna med dig av pdf och utskrift.

Vad betyder Från Sverige-märket på blommorna?

En blomma med märket Från Sverige är odlad, skördad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Närodlade blommor håller bättre, vilket är bra för miljön och växterna, och du stödjer svensk odling så att hantverket lever vidare. Titta efter märket Från Sverige!


Om Tågerups Trädgård

Tågerups Trädgård drivs av Mattias och Annika Svegin.

— Med stor förståelse och kunskap har vi lärt oss att blommor också har hjärtan, där miljön och samspelet mellan människorna är viktiga för att leverera den absolut högsta kvalitén.

Odlingen bedrivs i växthus på 23 000 kvm på Tågerup i Saxtorp samt på 12 000 kvm växthus i Sunnanå i Malmö. På Tågerups Trädgård produceras ca 4 miljoner krukväxter per år.

Försäljning sker via Mäster Grön i Helsingborg.


Mer information

Tågerups Trädgård

Lär dig mer om plantering av sommarblommor inne hos Blomsterfrämjandet

Därför ska du välja närodlade blommor och växter

Relaterade inlägg

Stolt sponsor till Livsmedelsdagarna 2021

Livsmedelsdagarna 2021 har tema är ”Rebuild Better – för en hållbar framtid” och konferensen planeras hållas i Tylösand den 20-22 oktober. Från Sverige är stolt huvudsponsor.

Ekologisk svensk grillost

Svensk och ekologisk grillost från Falköpings Mejeri

Nu är den äntligen här! En svensk ekologisk grillost från Falköpings Mejeri, tillverkad av 100% svensk komjölk. Grillosten är märkt med Från Sverige och KRAV.

att grilla svenskt

5 goda skäl att grilla svenskt

Äntligen är det vår och grillsäsong är här! Visst känns det bra att veta var maten på grillen kommer ifrån? Vi har listat 5 goda skäl att grilla svenskt.