från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Det här händer under Korvfestivalen 2024

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 8–10 mars 2024. På Korvfestivalen har du möjlighet att träffa korvproducenter, provsmaka olika sorters korv och passande tillbehör samt upptäcka nya korvfavoriter att köpa med dig hem. Här nedan kan du läsa mer om vad som händer på Korvfestivalen 2024.

Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 8–10 mars 2024.


Korvfestivalen 2024

Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla korvälskare. Här möter du som besökare svenska såväl som internationella producenter, som bjuder på både nya och gamla korvklassiker, spännande och innovativa korvtillbehör tillsammans med passande dryck. Dessutom kan du som besökare ta del av ett gediget scenprogram på Från Sverige-scenen.

Från Sverige-märkningen på Korvfestivalen 2023

Bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Kött från Sverige eller Från Sverige. Märket betyder att köttet i korven är 100% svenskt och att korven dessutom är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Om en korv märkt med Kött från Sverige eller Från Sverige även innehåller ost kan du vara säker på att även osten i korven 100% svensk!

De utställare som märker med Från Sverige och Kött från Sverige som är på plats under Korvfestivalen är BullensEllo i LammhultICAJojjenLindvalls, Nils OscarScanSorunda KorvfabrikSpecialcharkStensåkra Charkuteri och Skeppsholms.


Korvöl – Premiär på Korvfestivalen

Den första öl som ursprungsmärks med Från Sverige är äntligen här — Korvöl! Som namnet beskriver passar den speciellt bra till korv och är ett resultat av samarbetet mellan Korvfestivalen och festivalens ölpartner Nils Oscar. Korvöl kommer på burk och har premiär på årets upplaga av Korvfestivalen i Stockholm.


5 anledningar att besöka Korvfestivalen

1. Provsmaka

Vandra runt bland utställarna och provsmaka det unika utbudet av korv och passande tillbehör.

2. Intressanta möten

Träffa och samtala med andra korvälskare och producenter från hela landet.

3. Lär dig mer om korv

På plats hålls ett gediget scenprogram fullmatat med inspiration och kunskap.

4. Rösta fram din favorit

Under korvfestivalen kan du även rösta på sin favoritkorv respektive favoritkorvtillbehör.

5. Köp med dig korv hem

Provsmaka dig fram och köp med dig dina favoritkorvar hem.

För att en korv ska kunna märkas med Kött från Sverige krävs det att köttet i korven är 100% svenskt och att korven dessutom är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Träffa Från Sverige på Korvfestivalen!

Från Sverige är stolt samarbetspartner till Korvfestivalen där vi vill uppmärksamma den svenska korvens mervärden och värdet av att välja svensk korv i butiken. Från Sverige-märkningen kommer vara på plats under Korvfestivalen och delta med en monter, medverka i scenprogrammet där vi kommer att presentera spännande färska siffror ur Korvrapporten 2024 med mer.

Från Sverige-märkningen kommer att presentera rykande färska siffror från Korvrapporten 2024 under Korvfestivalen.


Praktisk information

Datum och öppettider

Fredag 8 mars kl. 15 – 20
Lördag 9 mars kl. 10 – 18
Söndag 10 mars kl. 10 – 16

Plats

Münchenbryggeriet
Torkel Knutssonsgatan 2, 118 25 Stockholm

Biljetter

Förköp: Från 195 kr
Barn: <12 år: Gratis i målsmans sällskap på söndagen.

På plats i entrén, i mån av plats: 290 kr. (Förköp rekommenderas dock, för smidigare entré på plats).

Biljetterna är ej personliga och går utmärkt att exempelvis ge bort som present.

Barnvagn är tillåtet att ta med in på festivalen på söndagen. På fredagen och lördagen måste dock barnvagn lämnas i garderoben.

Väskor: Det råder väskförbud  under evenemang på Münchenbryggeriet. Medtagen väska lämnas in med din jacka för en kostnad i garderoben.

Husdjur: Tyvärr får alla fyrbenta vänner stanna hemma.

Här köper du biljetter


Mer information

Läs mer inne hos Korvfestivalen

Köp din biljett till Korvfestivalen här

Läs mer om märket Kött från Sverige

10 fakta om korv – visste du det här om korv?

Lär dig allt om korv i Lilla Korvskolan

10 spännande fakta om vardagshjälten falukorven

Relaterade inlägg

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.