från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Butikerna blommar under Blomveckorna Från Sverige!

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Under Blomveckorna Från Sverige kan du botanisera i ett stort utbud av blommor, perenner, buskar, fruktträd och andra växter som ursprungsmärks med Från Sverige. Blomveckorna hålls den 3-16 juni och tema 2024 bjuder på en skön blandning av ätbart, torktåligt och så förstås sommarblommor 10-i-topp, miniträdgårdar och Årets Sommarblomma Heliotrop. Vi frågade butikskedjor som ursprungsmärker med Från Sverige vad de erbjuder och gör under Blomveckorna Från Sverige. Här är svaren vi fick från ICA, Granngården och Blomsterlandet — som också har en tävling på Instagram tillsammans med Från Sverige.

Granngården

När du väljer svenskodlat väljer du med hjärtat

— När du väljer svenskodlat väljer du med hjärtat. Det finns många anledningar till att välja svenskodlat, och en av de viktigaste anledningarna är hållbarheten. Att välja en växt odlad i Sverige innebär att du väljer med växten, odlaren och klimatet i åtanke. Exempelvis har närodlade växter och blommor oftast transporterats kortare väg, de håller längre eftersom de är anpassade för vårt svenska klimat och du stödjer svensk odling så att hantverket lever vidare. Det stöttar vi på Granngården förstås!

— Under Blomveckorna Från Sverige kan du köpa vackra blommor, perenner, växter, buskar och fruktträd från svenska odlare i butiker och handelsträdgårdar över hela landet. Du känner igen märket på den blå bakgrunden och gula texten med Från Sverige. Läs gärna mer om våra svenskodlade blommor och växter på vår hemsida.

Andrea Johansson Hols, Granngården


Blomsterlandet

Stor bredd av svenskodlat, stora dahlior och tävling

— På Blomsterlandet erbjuder vi en stor bredd av fina Från Sverige-märkta växter under Blomveckorna Från Sverige. Störst fokus kommer det att vara på vår härligt stora dahlia i olika färger. För övrigt har vi ett bra utbud av sommarblommor, perenner, buskar och fruktträd. Det kommer synas i de flesta av våra marknadsföringskanaler under Blomveckorna Från Sverige, som i sociala medier, kundklubbens nyhetsbrev och i butikerna. Välkommen in!

— Dessutom har vi en tävling tillsammans med Från Sverige-märkningen där tre personer har chansen att vinna varsin blomkasse fullproppad med Från Sverige-märkta blommor och växter värda 1000 kr. Tävlingen hittar du på Blomsterlandets och Från Sveriges Instagram-konto.

Erica Dahlqvist, Blomsterlandet


ICA

Samarbete med svenska odlare och fokus på hållbarhet

— ICA har ett spännande samarbete med några av våra svenska odlare som sätter fokus på hållbarhet. ICA Sverige har, som första dagligvarukedja i landet, påbörjat en omställning till mer miljövänliga blomsterbrätten gjorda av träfiber. Denna förändring är en del av ICAs arbete för att minska användningen av plast och främja en mer hållbar konsumtion. Övergången till träfiberrätten sker stegvis och i nära samarbete med våra duktiga odlare. Genom att ersätta plastbrättet med bricka av träfiber minskarCO²-utsläppen med upp till 81 procent.

— Vi fortsätter även att utöka vårt Ica Älskas av bin-sortiment med nya svenskodlade produkter. Vi är stolta över den utveckling vi skapar tillsammans med våra engagerade odlare och genom hela kedjan för att främja biologisk mångfald. Håll utkik efter våra nyheter: Rudbeckia, Solhatt och enkelblommande Dahlia. Titta efter den gula etiketten.

— Plättar i luften är en viktig produkt i vårt ICA-sortiment där vi nu flyttar produktionen till Sverige. Vi väljer att köra växten utan påse då vi i tester sett att det fungerar bra, ännu ett steg för en god morgondag.

Jessica Hagman, ICA Sverige


Blomveckorna 2024

Mer information

Blomveckorna Från Sverige

För fjärde året är det dags för Blomveckorna Från Sverige — ett samarbete mellan växtbranschen och Från Sverige. Under Blomveckorna hittar du mängder av Från Sverige-märkta blommor, perenner, växter, buskar och fruktträd från svenska odlare i butiker och handelsträdgårdar över hela landet. Blomveckorna hålls den 3-16 juni och tema 2024 bjuder på en skön blandning av ätbart, torktåligt och så förstås sommarblommor 10-i-topp, miniträdgårdar och Årets Sommarblomma Heliotrop.

Odlarna får Sverige att blomma under Blomveckorna Från Sverige

Svenskodlade sommarblommor — 10 sorter

Om svenskodlade växter

Det betyder Från Sverige-märket på växter 

Om Blomveckorna Från Sverige

Butiksmaterial och digitalt material finns här

Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige

 

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.