från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Blomveckorna Från Sverige 2021 — en spirande sommar

Publicerad Aktuellt Företag

När försommaren är här och midsommar närmar sig, är det dags för Blomveckorna Från Sverige. Under 7-20 juni lyfter branschen svenskodlade blommor, perenner och vedartade växter som är märkta med Från Sverige. MästerGrön, Blomsterlandet och Granngården får hela Sverige att blomma och alla med Från Sverige-märkta produkter är välkomna!

Märket på en växt betyder att den är odlad, skördad eller hanterad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

Blommor, perenner och vedartade växter Från Sverige

Under veckorna 23 och 24 kommer Från Sverige-märkta blommor, perenner och vedartade växter från Sveriges odlare synas extra mycket i butiker runt om i Sverige. Vilka produkter som lyfts kan variera i olika delar av Sverige och beroende på tillgång. Inspirationen kommer från Från Sverige-veckorna i dagligvaruhandeln, som hölls för första gången hösten 2020 och som i år infaller vecka 38 och 39.

Blomveckorna Från Sverige förlänger säsongen

Målet med Blomveckorna Från Sverige är att fokusera på svenskodlade blommor, perenner och vedartade växter. Det blir en extra push för att förlänga planteringssäsongen och visa konsumenterna på den stora bredden och utbudet. Naturligtvis är målet att göra det enkelt att hitta och välja Från Sverige-märkt till rabatter, trädgård, krukor och balkonger.

MästerGrön, Blomsterlandet och Granngården

Alla i branschen med produkter som är märkta med Från Sverige är varmt välkomna att delta i Blomveckorna. Extra engagerade i Blomveckorna Från Sverige 2021 är:

Mäster Grön — Sveriges största leverantör av kruk- och utplanteringsväxter. Läs mer

Blomsterlandet — med sina 63 butiker från Malmö i syd till Luleå i norr. Läs mer

Granngården — med 100+ butiker från Ystad till Kalix. Läs mer

Välkommen med!


Beställ butiksmaterial till din verksamhet

Det finns butiksmaterial som är anpassat för Från Sveriges kriterier för odlat. Det finns både föreslagna butikspaket och enskilda enheter som kan beställas på sidan Beställ & Ladda ned — sortera på Odlat & växter. Det finns också enheter att ladda ned som pdf för print och, allt eftersom vi närmar oss, även mer digitalt material för sociala medier, webb och andra digitala kanaler.

Vill du ha större upplagor av butiksmaterialet, eller har frågor om material och Blomveckorna Från Sverige, är du välkommen att mejla till [email protected]Visste du att fler än 1500 prydnadsväxter och plantskoleväxter är godkända för Från Sverige-märkning?


Mer information

Butiksmaterial på Beställ & Ladda ned

Så använder du märket i butiken 

Företag som märker med Från Sverige

Blomsterfrämjandet — fakta och inspriration

Många anledningar att välja svenskodlat

 

Relaterade inlägg

LI Tareq Taylor triss i kungar julbordsgäster

Triss i kungar – dem vill vi helst äta julbord med

För tredje året hamnar Tareq Taylor högst upp på svenskarnas julbordsgästlista! Tareq märker sina färdigrätter Maten é klar med Från Sverige så vi tycker att det är ett utmärkt val!

kockarnas kamp

Danyel Couet om vinsten i Kockarnas kamp

Det blev Danyel Couet som kammade hem vinsten i Kockarnas kamp. Här kan du ta del av hela vinnarintervjun med Danyel och läsa mer om Danyels egna såser som han valt att ursprungsmärka med Från Sverige.

bake my day

Bake My Day bakar för hand med svenska råvaror

Bake My Day bakar sina produkter för hand i Huddinge, söder om Stockholm. Svenska och lokala råvaror är viktigt och alla matbröd och kaffebröd är ursprungsmärkta med Från Sverige. Vi bad Moses Isik, vd på Bake My Day, att berätta mer.