från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Bake My Day bakar för hand med svenska råvaror

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Bake My Day bakar sina produkter för hand i Huddinge, söder om Stockholm. Svenska och lokala råvaror är viktigt och alla matbröd och kaffebröd är ursprungsmärkta med Från Sverige. Vi bad Moses Isik, vd på Bake My Day, att berätta mer om bageriet, hur de jobbar svenska råvaror och hur de ser på framtiden.

bake my day

Berätta om er historia och ert bageri!

– Bake My Day är ett lokalt bageri och vi bakar våra produkter i Huddinge söder om Stockholm. Bake My Day är uppbyggt genom en sammanslagning av 15 mindre bagerier till ett större. På så sätt har de bästa recepturerna bibehållits från varje enskilt bageri, berättar Moses.

– Det gör att vi idag har ett brett sortiment av färska bröd och bakverk som bakade från grunden för hand på utvalda råvaror. Summerar man den sammanlagda bagerierfarenheten så blir det flera hundra år. Det finns något för alla hos Bake My Day, fortsätter Moses.

bake my day

Hur jobbar ni med svenska råvaror?

– Vi bakar för hand, utan onödiga tillsatser, på svenskt spannmål, svenskt smör, svensk grädde och ägg från svenska frigående höns inte bara för att vi vill att våra bröd och bakverk ska smaka gudomligt, men också för att svenska, lokala råvaror är viktigt för oss. Vi försöker alltid prioritera svenska råvaror där det finns tillgänglighet och en bra kvalitet.

Vad har ni för Från Sverige-märkta produkter?

– Alla våra matbröd och kaffebröd är idag märkta med Från Sverige, vilket är en självklarhet för oss.

Varför har ni valt att märka era produkter med Från Sverige?

– Det är viktigare idag än tidigare att veta vad ens mat kommer ifrån och med Från Sverige-märkningen så vet man helt enkelt och då kan man känna sig trygg som konsument då vi i Sverige överlag har mycket högre standard på matsäkerhet och bättre riktlinjer än andra länder.

Var går det att köpa era produkter?

– Våra produkter hittar ni hos Ica, Coop, Hemköp och snart även hos Willys.

Hur ser ni på framtiden?

– Vi har i grunden en optimistisk syn, och vi tror att över tid så kommer det lokal att fortsätta växa tack vare möjligheter att flytta produktion där man inte är beroende av ett annat klimat än den svenska. Vår satsning på egna vertikalodlade kryddor med Oh My Greens är ett steg i den riktningen.

– Innovation ligger oss varmt om hjärtat och med lika delar kreativitet och passion för bakverk vill vi skapa nya smakfavoriter för både vardag och fest.


Mer information

Läs mer inne hos BakeMyDay

Om Från Sverige-märket

5 anledningar att välja svenskproducerat

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

tunnbrödsrulle

Mackanskost tipsar – gör din egen tunnbrödsrulle

Gör din egen tunnbrödsrulle hemma! Smörstekt tunnbröd, fluffigt mos, smakrik korv och massa trevliga tillbehör – bara att rulla ihop och njuta. Här kan du se när Mackanskost gör sin tunnbrödsrulle steg för steg.

Korvguide – 5 saker att tänka på när du väljer korv

Korv är vår mest älskade charkprodukt som finns i många olika varianter och smaksättningar. I vår korvguide har vi listat 5 saker som är bra att tänka på vid val av korv!

Det här händer under Korvfestivalen 2024

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 8–10 mars 2024.