från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Äntligen färsk svensk kebab i kyldisken!

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

I dagarna lanserar Amir Kheirmand, Sveriges Mästerkock 2014, en helt ny kebabserie genom sitt egna varumärke Schysst käk. Serien innehåller förutom klassisk kebab också kycklingkebab och gyros samt tillhörande kebabsåser. Och de är märkta med Kött från Sverige och Från Sverige.

– Kebab är så otroligt populärt i Sverige – vi svenskar gillar verkligen vår kebab, både vuxna och de allra flesta ungar. Nu vill jag ta kebaben hem till våra egna kök med ett riktigt schysst kebabkött. Svenskt och färskt förstås, säger Amir Kheirmand.

Amir och Schysst käk har faktiskt redan smyglanserat kebaben i butiker i sitt närområde men nu är det dags för den stora nationella lanseringen:

– Både ICA och Coop har nu valt att ta in vårt sortiment centralt. Det betyder att handlare runt om i hela landet nu kan ta hem våra produkter. Vi hoppas och tror på succé. Det här har jag och hela mitt team jobbat hårt för länge och en färsk kebab gjord på svenskt kött är någonting som har saknats. Jag tror att en hemmagjord kebabpizza, kebabrulle eller kebabtallrik kan bli ett riktigt bra alternativ såväl en vardagskväll som till fredagsmyset, säger Amir Kheirmand.

– Det unika med vårt Kebabsortiment är att det är färskt, grillad och skuren från en Kebabstock och naturligtvis gjort på Svenskt kött. Kebab på riktigt helt enkelt, säger Amir Kheirmand.

Här är Schysst käk


Utmärkt kebab!

Schysst käks klassisk kebab och giros är märkta med Kött från Sverige och kycklingkebab med Från Sverige.

 

Matgeek testar


Mer information

Artikel från Svenskt Kött

Här är företag som ursprungsmärker

Mer om märkningen Från Sverige

 

 

Relaterade inlägg

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.