från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Äntligen färsk svensk kebab i kyldisken!

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

I dagarna lanserar Amir Kheirmand, Sveriges Mästerkock 2014, en helt ny kebabserie genom sitt egna varumärke Schysst käk. Serien innehåller förutom klassisk kebab också kycklingkebab och gyros samt tillhörande kebabsåser. Och de är märkta med Kött från Sverige och Från Sverige.

– Kebab är så otroligt populärt i Sverige – vi svenskar gillar verkligen vår kebab, både vuxna och de allra flesta ungar. Nu vill jag ta kebaben hem till våra egna kök med ett riktigt schysst kebabkött. Svenskt och färskt förstås, säger Amir Kheirmand.

Amir och Schysst käk har faktiskt redan smyglanserat kebaben i butiker i sitt närområde men nu är det dags för den stora nationella lanseringen:

– Både ICA och Coop har nu valt att ta in vårt sortiment centralt. Det betyder att handlare runt om i hela landet nu kan ta hem våra produkter. Vi hoppas och tror på succé. Det här har jag och hela mitt team jobbat hårt för länge och en färsk kebab gjord på svenskt kött är någonting som har saknats. Jag tror att en hemmagjord kebabpizza, kebabrulle eller kebabtallrik kan bli ett riktigt bra alternativ såväl en vardagskväll som till fredagsmyset, säger Amir Kheirmand.

– Det unika med vårt Kebabsortiment är att det är färskt, grillad och skuren från en Kebabstock och naturligtvis gjort på Svenskt kött. Kebab på riktigt helt enkelt, säger Amir Kheirmand.

Här är Schysst käk


Utmärkt kebab!

Schysst käks klassisk kebab och giros är märkta med Kött från Sverige och kycklingkebab med Från Sverige.

 

Matgeek testar


Mer information

Artikel från Svenskt Kött

Här är företag som ursprungsmärker

Mer om märkningen Från Sverige

 

 

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.