från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Svensk Dagligvaruhandel

Svensk Dagligvaruhandel är branschorganisationen för dagligvaruhandeln i Sverige. Dagligvaruhandeln är en viktig del i livsmedelskedjan och tillsammans verkar medlemsföretagen för att branschen ska ta ett aktivt och gemensamt ansvar för konkurrensneutrala frågor.

Svensk Dagligvaruhandels medlemmar

Svensk Dagligvaruhandels medlemsföretag är Axfood, Bergendahls Food, Coop, ICA Sverige, IKEA Foods, Lidl Sverige och Livsmedelshandlarna.

Delägare i Svenskmärkning AB

Genom delägarskapet i Svenskmärkning AB och märkningen Från Sverige möter Svensk Dagligvaruhandel konsumenternas efterfrågan på svenska livsmedel och gör det enklare för konsumenter att hitta det svenska i landets butiker. Dessutom bidrar det till att stärka svensk livsmedelsproduktion.

Därför ursprungsmärkning

Svensk Dagligvaruhandel träffar dagligen miljontals kunder och vet att efterfrågan på svenska råvaror och livsmedel producerade i Sverige är stor. Märkningen Från Sverige är ett led i en ständig strävan att ge korrekt, tillräcklig och enkel information så att konsumenten kan göra medvetna val.

 

 

”Dagligvaruhandeln märker en ökad efterfrågan på svenska livsmedel. Med en gemensam frivillig märkning för alla varukategorier gör vi det lättare för konsumenterna att hitta svensk mat i livsmedelsbutikerna.”

Karin Brynell, vd, Svensk Dagligvaruhandel


Mer information

Läs mer på Svensk Dagligvaruhandel

Tillbaka till Svenskmärkning