från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Livsmedelsföretagen

Livsmedelsföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för livsmedelsföretagen i Sverige. Vi är Sveriges godaste bransch och vill att svensk livsmedelsproduktion ska karaktäriseras av högt anseende och stor mångfald samt ha god tillväxt, lönsamhet och konkurrensförmåga.

Livsmedelsföretagens medlemmar

Livsmedelsföretagen har cirka 800 medlemsföretag som representerar alla typer av livsmedelsföretag – från småskaliga bagerier till globala koncerner. Livsmedelsindustrin är Sveriges tredje största industrigren och sysselsätter närmare 55 000 personer.

Delägare i Svenskmärkning AB

Livsmedelsföretagen är en av tre delägare bakom Svenskmärkning AB.

Därför ursprungsmärkning

Enligt våra undersökningar är svenskproducerat det viktigaste när svenska konsumenter handlar mat. Ursprungsmärkningen Från Sverige är en sammanhållen och lättillgänglig märkning som gör det enkelt för konsumenterna att välja svenskt.

”Att maten är producerad i Sverige på svenska råvaror är den enskilt viktigaste faktorn när konsumenten handlar mat. Och den nya ursprungsmärkningen gör det betydligt enklare att välja svenskt.”

Björn Hellman, vd, Livsmedelsföretagen


Mer information

Läs mer på Livsmedelsföretagen

Tillbaka till Svenskmärkning