Ett ovanligt år för den svenska trädgårdsodlingen
2018 var ett ovanligt år med ovanligt låg skörd för flera av de vanligaste trädgårdsgrödorna, skriver Jordbruksverket. Men bland annat var äppelskörden rekordstor.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
2018 var ett ovanligt år med ovanligt låg skörd för flera av de vanligaste trädgårdsgrödorna, skriver Jordbruksverket. Men bland annat var äppelskörden rekordstor.
Läs mer
Ungdomsbarometerns nya undersökning visar att hela 68% av svenska ungdomar i åldrarna 15-24 år anser att det viktigast är att köttet de handlar är svenskproducerat.
Läs mer
Sedan nyår använder vi hashtags för att lyfta svenska mervärden du får på köpet när du väljer svenskt. Nu rullar vi ombord på SJ genom ett av dem: #öppnalandskap.
Läs mer
Korvfestivalen besöktes av tusentals korvälskande, nöjda och mätta besökare. Vi var på plats med märket Kött från Sverige som stolta sponsorer med Svenskt Kött och LRF.
Läs mer
Maten vi äter ska vara god och dessutom vara hållbart producerad. Här är några viktiga mervärden du får på köpet när du väljer en vara med ursprungsmärkningen Från Sverige.
Läs mer
Stort grattis Fabian Olli Johansson, Restaurang Rot på Gotland, som korades den 25 februari till Årets Unga Kock 2019 vid en prisceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola.
Läs mer