Swedish Food Challenge inspirerar
Josefin bestämde sig för att enbart äta 100% svenska råvaror, utvalda månader under året. Något som både var en utmaning och ledde till nya upptäckter och spännande matupplevelser.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Josefin bestämde sig för att enbart äta 100% svenska råvaror, utvalda månader under året. Något som både var en utmaning och ledde till nya upptäckter och spännande matupplevelser.
Läs mer
Tillsammans med Svenskt Kött och LRF är vi med ursprungsmärket Kött från Sverige stolta partners till Årets Kock 2019, med final 12-13 september på Annexet i Stockholm.
Läs mer
Årets Kock lanserar Årets Rätt med ambitionen att vidareutveckla svensk matkultur och skapa nya matklassiker. Årets Rätt 2019 är Kåltaco skapad av David Lundqvist, Årets Kock 2018.
Läs mer
2018 var ett ovanligt år med ovanligt låg skörd för flera av de vanligaste trädgårdsgrödorna, skriver Jordbruksverket. Men bland annat var äppelskörden rekordstor.
Läs mer
Ungdomsbarometerns nya undersökning visar att hela 68% av svenska ungdomar i åldrarna 15-24 år anser att det viktigast är att köttet de handlar är svenskproducerat.
Läs mer
Sedan nyår använder vi hashtags för att lyfta svenska mervärden du får på köpet när du väljer svenskt. Nu rullar vi ombord på SJ genom ett av dem: #öppnalandskap.
Läs mer