
Till midsommar vill vi äta svenskt
En ny Sifoundersökning på uppdrag av Hemköp visar att 8 av 10 tycker att det är viktigt att välja svenska råvaror till midsommar. Var vi bor påverkar vad vi dukar upp.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
En ny Sifoundersökning på uppdrag av Hemköp visar att 8 av 10 tycker att det är viktigt att välja svenska råvaror till midsommar. Var vi bor påverkar vad vi dukar upp.
Läs mer
Jordgubben är svenskarnas absoluta favoritbär och allra mest äter vi på sommaren när det finns färska svenska jordgubbar. Det visar färsk statistik från Coops Matometer.
Läs mer
Lär dig allt om rabarber och ta till vara på vårfavoriten som ger sommarkänsla – i Fredrik Erikssons köksskola i Nyhetsmorgon blir det rabarberbonanza och annat gott.
Läs mer
Svensk tomatodling har utvecklats i rask takt. I inget annat land med uppvärmda växthus har utvecklingen mot förnybar energi gått så snabbt och så långt som i Sverige.
Läs mer
Årets Pelargon är ’Picotee Pink’ – en hortensialik pelargon med magnifik färgsättning – märkt med Från Sverige. Läs Blomsterfrämjandets pressmeddelande.
Läs mer
Tack alla som kom och njöt av svenskodlade tulpaner på Tulpanens dag igår. Det blev en vårlig dag som firades för 28 året i Sverige. Tävla, se Nyhetsmorgonfilmen och foton!
Läs mer