
Svenska äpplen smakar mer och skörden ökar
Många anser att svenska äpplen smakar mer än andra. Det svenska klimatet ger en högre syra och sötma och korta transporter bidrar, eftersom äpplet får mogna klart på trädet.
Mer om äpplen
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Många anser att svenska äpplen smakar mer än andra. Det svenska klimatet ger en högre syra och sötma och korta transporter bidrar, eftersom äpplet får mogna klart på trädet.
Mer om äpplen
Jordgubben är Sveriges populäraste bär, tätt följd av hallon och blåbär. Den nordiska sommaren, med långa, ljusa dagar och korta, svala nätter utvecklar den aromatiska smaken.
Mer om jordgubbar
Tomaten toppar listan över populära grönsaker i Sverige. Vi äter 10 kilo per person om året och vår odling står för cirka 13% av konsumtionen. Tomater smakar mest när de är rumsvarma.
Mer om tomater