
Att gå med var en självklarhet för HKScan
– Märket visar på ett enkelt sätt att köttet i produkterna uppfyller de svenska mervärden som våra konsumenter värderar högt, menar Magnus Lindholm på HKScan.
Läs hela intervjun
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Från Sverige är ursprungsmärkningen för svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Märket betyder att produkten är odlad i Sverige, född och uppfödd i Sverige, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Det finns tre märken med samma regler: Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Läs mer här om hur du ansöker om märkningen.
– Märket visar på ett enkelt sätt att köttet i produkterna uppfyller de svenska mervärden som våra konsumenter värderar högt, menar Magnus Lindholm på HKScan.
Läs hela intervjun
Priset till vinnaren i kategorin Årets Kött & charkuteriavdelning – ICA Kvantum Landvetter – delades ut av Svenskmärknings vd Maria Forshufvud. Svenskt kött är stolt sponsor.
Läs mer
– Att använda svenskt spannmål i vår müsli är en självklarhet för oss – svenskt spannmål håller mycket hög kvalitet och är klimatsmart, säger Staffan Pehrson på Fazer Kvarn.
Läs hela intervjun
Den animerade filmen om Kött från Sverige förklarar kriterierna bakom märket: Djuren är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och all förädling och packning har gjorts här.
Se filmen här
Lagom till jaktsäsongen breddas den frivilliga ursprungsmärkningen till att även omfatta det vilda köttet. Det innebär att kött och charkuterier, som exempelvis korv med viltkött, kan märkas.
Läs pressmeddelandet
P1-morgon har ett intressant och aktuellt inslag om årets rekordskörd och Äppelriket, som använder märket Från Sverige. Hör intervjun med Jan Ehrensvärd på Tosterups gård.
Läs mer och hör inslaget i P1-morgon.
För Härryda Karlsson Charkuterier är ursprungsmärkningen Kött från Sverige både ett sätt att värna om den svenska djurhållningen och att behålla jobben i Sverige.
Läs mer
Nu går Max hamburgerrestauranger över från märket Svenskt kött till nya Kött från Sverige. För Richard Bergfors, vd, är det ingen tvekan om att ursprungsmärkning är viktigt.
Läs mer
Det är viktig med en tydlig ursprungsmärkning som Kött från Sverige tycker Jonas Tunestål, vd för slakteriet KLS Ugglarps. Både för att hjälpa kunderna och värna om lantbruksföretagen.
Läs mer
En god måltid blir så bra som de råvaror den lagas av. Som den här nyskördade, svenskodlade blomkålen från fälten hos Wirahill, som tillagas av Klas Lindberg, Årets Kock 2012, och blir en smakfull och vacker maträtt, färdig att avnjutas och glänsa på Instagram.
I år var Årets Kock ett digitalt event och du kan se Årets Kock Talks och höra Årets Kock Podden även nu. Från Sverige är stolt samarbetspartner till Årets Kock! Läs mer
Välkommen att ansöka om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige för era svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Här finns allt du behöver för att göra en webbaserade ansökan – kriterier, regelhandbok, frågor och svar, vägledning, checklista och annan matnyttig information. Under rubriken Innan du ansöker kan du läsa mer om ansökningsprocessen för märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Börja här!
Svenskmärknings personuppgiftspolicy & frånsverige.se cookies här