Välkommen till företagssidorna Från Sverige!
Allt du behöver veta för att ansöka och arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen. Gå direkt till märket Från Sverige, märket Kött från Sverige eller märket Mjölk från Sverige.
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Från Sverige är ursprungsmärkningen för svenska råvaror, livsmedel och växter. Märket betyder att produkten är odlad eller född och uppfödd i Sverige, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. De tre märkena Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige har samma regler.
Här är de sex finalister som den 19 oktober gör upp om titeln Årets Kock 2023 och blir regerande mästare i SM i professionell matlagning. Stort grattis säger Från Sverige-märkningen som är stolt samarbetspartner till Årets Kock!
Läs mer
Det finns många anledningar att välja svenskodlade växter. Närodlade blommor håller bättre och du stödjer svensk odling så att hantverket lever vidare. Här kan du läsa mer om utmärkta fördelar med att välja svenskodlat.
Läs mer
Svenskmärknings styrelse och Ulrika Ekström, vd för Svenskmärkning AB, går skilda vägar. Svenskmärkning, som ägs av LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige.
Läs mer
Korvbrödsbagarn har en lång historia, med rötterna i Karlskoga sedan 1957. Korvbrödsbagarns bageri ligger idag i Örebro, och är ett av norra Europas största specialbagerier för korv- och hamburgerbröd. Idag bakas det 2 miljoner korv- och hamburgerbröd per dygn.
Läs mer
Blomveckorna Från Sverige 2023 bjuder på en skön blandning ätbart, pollinerarvänligt, torktåligt och sommarblommor 10 i topp, miniträdgårdar och Årets Sommarblomma.
Läs mer
För många av oss är det viktigt att råvaran är svensk och att maten är producerad i Sverige. Men hur skiljer sig Från Sverige-märkningen från en svensk flagga eller texten ”Tillverkad i Sverige” på en produkt? Vi reder ut skillnaden!
Läs mer
Axfood är först med att i stor skala lansera en färs av lika delar nötkött och grönsaker. Färsen Nöt & Grönt säljs under Axfoods egna varumärke Garant och ör märkt med Kött från Sverige-märkningen och Nyckelhålet.
Läs mer
Årets Sommarblomma 2023 är Svartöga – en mångsidig slingerväxt som med sina färgglada, enkla blommor och karaktäristiskt mörka öga i mitten bjuder på en härlig sommarkänsla. Här kan du läsa mer!
Läs mer
Idag är det Ostens dag! För att producera 1 kg hårdost krävs det ca 10 liter mjölk vilket gör osten viktig för de svenska mjölkbönderna. Att välja svensk ost är ett sätt att bidra till ökad produktion av mjölk och ost i Sverige, och i förlängningen till en stärkt försörjningsförmåga.
Läs mer
Med budskapet ”Tack för att du väljer svenskt när du handlar!” vill vi uppmärksamma betydelsen av att välja svenska råvaror, livsmedel och växter för att stärka den livsmedelsproduktionen med svenska mervärden, vilket bidrar till den svenska försörjningsförmågan. Läs mer
Från Sverige har många samarbeten, en del är för livsmedelsbranschens olika aktörer och andra välkomnar konsumenter. Vi sponsrar och stödjer även event och tävlingar där vi lyfter svenska råvaror, livsmedel och växter i gott sällskap. Här är våra större samarbeten under 2024.
Förtroendet och intresset för svenska råvaror och livsmedel är fortsatt stabilt. Nära tre av fem tittar alltid efter svenskt ursprung när de handlar livsmedel, även om pris har kommit att bli en allt viktigare faktor vid val av varor. Det visar Demoskops undersökning 2023 som du kan läsa mer och ladda ned här
En god måltid blir så bra som de råvaror den lagas av. Som den här nyskördade, svenskodlade blomkålen från fälten hos Wirahill, som tillagas av Klas Lindberg, Årets Kock 2012, och blir en smakfull och vacker maträtt, färdig att avnjutas och glänsa på Instagram.
Välkommen att ansöka om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige för era svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Här finns allt du behöver för att göra en webbaserade ansökan – kriterier, regelhandbok, frågor och svar, vägledning, checklista och annan matnyttig information. Under rubriken Innan du ansöker kan du läsa mer om ansökningsprocessen för märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Börja här!
Här är företag som är godkända för att märka produkter med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Det är en komplett lista på de företag som märker, klicka gärna på företagens länkar och läs vidare på deras hemsidor.
Vill du veta mer om hur det går till att vara med i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige och märka svenskproducerade produkter? Läs mer här och hör gärna av dig!
Svenskmärknings personuppgiftspolicy & frånsverige.se cookies här