Välkommen till företagssidorna Från Sverige!
Allt du behöver veta för att ansöka och arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen. Gå direkt till märket Från Sverige, märket Kött från Sverige eller märket Mjölk från Sverige.
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Från Sverige är ursprungsmärkningen för svenska råvaror, livsmedel och växter. Märket betyder att produkten är odlad eller född och uppfödd i Sverige, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. De tre märkena Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige har samma regler.
Branschträff Växter bjuder in till tre dagar av kunskapsförmedling, erfarenhetsutbyte, dialog och nätverkande den 16-18 augusti i Skåne. Från Sverige-märkningen är på plats!
Läs mer
Det har införts rekordmånga bevattningsförbud i år på grund av torkan. Här tipsar Blomsterfrämjandet om några svenskodlade växter som tål torka och tips hur du sköter dem.
Läs mer
Du har säkert sett de vita, inplastade balarna som sprider ut sig på åkrarna. Vissa kallar dem för traktorägg, andra marshmallows. Det riktiga namnet är ensilage. Men vad innehåller de vita balarna egentligen?
Läs mer
Vi på Svenskmärkning är på plats i Visby under Almedalsveckan för att diskutera, mingla och sprida kunskap om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Här kan du ta del av schemat för Livsmedelsdagen och våra kontaktuppgifter. Vi ses!
Läs mer
Midsommar ett utmärkt tillfälle att njuta av svenska råvaror, livsmedel och svenskodlade blommor. Sveriges bönder har en lång tradition av god djuromsorg, låg antibiotikaanvändning och trygg och säker mat. Här kan du ta del av fler fördelar med att välja svenskt!
Läs mer
Från Sverige i samarbete med Nazuk Turdieva, Sveriges mästerkock 2023. Inför midsommar delar Nazuk med sig av sitt recept på knäckig paj med jordgubbspannacotta på svenska jordgubbar. I köket har hon med sig 10-åriga Signe. Här kan du ta del av receptet!
Läs mer
Vad krävs för att honung ska få kallas honung, vad är det för skillnad på fast och flytande honung och hur kan man vara säker på att det är äkta honung? Allt detta och mycket mer får du lära dig med hjälp av Honungskollen.
Läs mer
Här är de sex finalister som den 19 oktober gör upp om titeln Årets Kock 2023 och blir regerande mästare i SM i professionell matlagning. Stort grattis säger Från Sverige-märkningen som är stolt samarbetspartner till Årets Kock!
Läs mer
Det finns många anledningar att välja svenskodlade växter. Närodlade blommor håller bättre och du stödjer svensk odling så att hantverket lever vidare. Här kan du läsa mer om utmärkta fördelar med att välja svenskodlat.
Läs mer
Med budskapet ”Tack för att du väljer svenskt när du handlar!” vill vi uppmärksamma betydelsen av att välja svenska råvaror, livsmedel och växter för att stärka den livsmedelsproduktionen med svenska mervärden, vilket bidrar till den svenska försörjningsförmågan. Läs mer
Från Sverige har många samarbeten, en del är för livsmedelsbranschens olika aktörer och andra välkomnar konsumenter. Vi sponsrar och stödjer även event och tävlingar där vi lyfter svenska råvaror, livsmedel och växter i gott sällskap. Här är våra större samarbeten under 2024.
Förtroendet och intresset för svenska råvaror och livsmedel är fortsatt stabilt. Nära tre av fem tittar alltid efter svenskt ursprung när de handlar livsmedel, även om pris har kommit att bli en allt viktigare faktor vid val av varor. Det visar Demoskops undersökning 2023 som du kan läsa mer och ladda ned här
En god måltid blir så bra som de råvaror den lagas av. Som den här nyskördade, svenskodlade blomkålen från fälten hos Wirahill, som tillagas av Klas Lindberg, Årets Kock 2012, och blir en smakfull och vacker maträtt, färdig att avnjutas och glänsa på Instagram.
Välkommen att ansöka om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige för era svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Här finns allt du behöver för att göra en webbaserade ansökan – kriterier, regelhandbok, frågor och svar, vägledning, checklista och annan matnyttig information. Under rubriken Innan du ansöker kan du läsa mer om ansökningsprocessen för märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Börja här!
Här är företag som är godkända för att märka produkter med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Det är en komplett lista på de företag som märker, klicka gärna på företagens länkar och läs vidare på deras hemsidor.
Vill du veta mer om hur det går till att vara med i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige och märka svenskproducerade produkter? Läs mer här och hör gärna av dig!
Svenskmärknings personuppgiftspolicy & frånsverige.se cookies här