Svenska kvalitetsägg – check på den!
Att äggen ska vara svenska är självklart. Märket Från Sverige gör det enkelt för konsumenten, säger Marie Lönneskog Hogstadius, verksamhetsledare på Svenska Ägg.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Att äggen ska vara svenska är självklart. Märket Från Sverige gör det enkelt för konsumenten, säger Marie Lönneskog Hogstadius, verksamhetsledare på Svenska Ägg.
Läs mer
Nu är det säsong för svenskt höstlamm. Lamm var också en av huvudråvarorna under Årets Kock 2018. Här är kolgrillad lammytterfilé av årets vinnare David Lundqvist.
Läs mer
Under Årets Kock gästade Andreas Hedlund, vinnare Årets Kock 2002, Från Sveriges och Svenskt Kött monter. Här är Andreas recept med SRB mjölkko och svenska råvaror.
Läs mer
I Från Sveriges monter med Äppelriket bjöds kockar och matintresserade på kunskap, äppel- och mustprovning i äppellunden med vackra äppelträd, där Från Sverige-märket dinglade.
Läs mer
Under Årets Kock gästade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, Från Sveriges och Svenskt Kött monter. Här är Thomas recept med SRB mjölkko och vegetariskt alternativ med svamp.
Läs mer
Stort grattis David Lundqvist, Grand Hotel i Saltsjöbaden, som blev Årets Kock 2018. Här kan du se bilder från märket Från Sveriges och Svenskt Kötts monter.
Läs mer
Nu är det högsäsong för det svenska höstlammet och många butiker har kampanj för att lyfta det svenska lammet. Svenskt Kött och Kött från Sverige lanserar nu höstlamm.se.
Läs mer
På torsdagen, dagen före Årets Kock 2018 två finaldagar, testades finalisterna i ett teoriprov och i råvarukunskap. Här är fem av teorifrågorna – kan du svaren?
Läs mer
Kom och smaka utmärkta råvaror hos oss på Årets Kock! Här avslöjar vi rätterna våra två Årets Kockar bjuder på i montern med Svenskt Kött och Äppelrikets äppelsorter.
Läs mer