Om torka och svenskt kött på Martin & Serveras mässa
Vid Smak- och inspirationsmässan i Umeå samtalade Martin&Servera, Svenskmärkning och Nyhléns Hugosons om torkans påverkan av försäljningen av svenskt kött.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Vid Smak- och inspirationsmässan i Umeå samtalade Martin&Servera, Svenskmärkning och Nyhléns Hugosons om torkans påverkan av försäljningen av svenskt kött.
Läs mer
Jordbruksverket har nu en uppdaterad sammanställning över hur stor andel av den svenska livsmedelsförsäljningen som utgörs av produkter producerade i Sverige.
Läs mer
Hur firar man bäst potatisens dag om inte med en potatissmakning! Här hittar du potatisens smakord och smakhjul från Svensk Potatis som hjälper dig att hitta dina favoriter.
Läs mer
Under Chark-SM den 8 november är Svenskt Kött och märket Kött från Sverige på plats för att tala kött, chark och märkning. Över 700 tävlingsbidrag från 55 företag är bedömda.
Läs mer
KRAV och Svenskmärkning har utvecklat hygienregler som tillval till KRAVs regelverk som gör det möjligt för primärproducenter av frukt och grönt att märka med Från Sverige.
Läs mer
Tre kom ihåg! Information om svenskt ursprung på förpackningen, registrera produkter i Portalen så att de kan godkännas i god tid före lanseringen och visa märket!
Läs mer
Alla företag som använder märkningen Från Sverige kommer få besök av en revisor för att göra en stickprovsrevision, och då görs en massbalansberäkning.
Läs mer
Användningen av antibiotika sjunker i EU. Men de har fortfarande långt kvar till Sveriges låga nivå, det kräver en annan djurhållning, menar My Sahlman, smittskyddsexpert på LRF.
Läs mer
Det är viktigt att branschen krokar arm för att säkra en långsiktigt hållbar svensk livsmedelsproduktion efter torkan i somras. Se filmen från paneldebatten på Årets Kock.
Läs mer och se filmen