
Pressmeddelande Svenska tomater
9 av 10 svenska tomater kommer från odlingar som värms upp med förnybar energi. Pressmeddelande för den svenska, hållbara tomaten med LRF, SydGrönt och MOEK.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
9 av 10 svenska tomater kommer från odlingar som värms upp med förnybar energi. Pressmeddelande för den svenska, hållbara tomaten med LRF, SydGrönt och MOEK.
Läs mer
Tomater är den överlägset mest populära grönsaken hos svenska folket, ändå är knappt två av tio tomater som äts svenska. Välkommen in i de svenska tomaternas värld!
Läs mer
Svensk tomatodling har utvecklats i rask takt. I inget annat land med uppvärmda växthus har utvecklingen mot förnybar energi gått så snabbt och så långt som i Sverige.
Läs mer
Svenska tomater gör en klassresa. I framtiden pratar vi mycket mer om tomatsorternas smakprofiler och vilken tomat som passar till vilket tillfälle, menar Sara Berger, vd SydGrönt.
Läs mer
Möt tomatodlarna Anette och Peter van Schie som odlar kvisttomater på Gällenäs gård på en udde vid Vänern. De odlar noga utvalda sorters kvisttomater med mer smak och arom.
Läs mer
Vilka tomater är godast? Sommelier Mischa Billing, kocken Titti Qvarnström och tomatodlarna Thorbjörn och Caroline Anderssons tipsar om sina svenska favoriter.
Läs mer
Linn och Marion bakom Garba on tour gjorde en pop up-servering med fem tomaträtter på Från Sveriges tomatträff för att hylla de svenska tomaterna.
Läs mer
Se krögaren Fredrik Erikssons tomatbonanza i TV4 Nyhetsmorgon där han bjuder på härliga rätter lagade med olika sorters nyskördade svenska tomater.
Läs mer
LRFs VD Anders Källström lyfter många positiva trender för Sveriges landsbygd. ”Det finns företagande som väntar på duktiga entreprenörer”. Idag är varannan tugga svensk.
Läs mer