Säsongsguide svenskodlade blommor och växter
Vi har tagit fram en säsongsguide tillsammans med Blomsterfrämjandet, så att det blir ännu enklare för dig att välja svenskodlade växter och blommor. Titta efter märket!
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Vi har tagit fram en säsongsguide tillsammans med Blomsterfrämjandet, så att det blir ännu enklare för dig att välja svenskodlade växter och blommor. Titta efter märket!
Läs mer
Här är bästa tipsen om hur du får de färska örterna du köper i butiken att hålla längre samt en rad fiffiga svinntips från Elin, hortonom och odlingsspecialist på Svegro.
Läs mer
Efter vinsten i Sveriges mästerkock 2014 lanserade Amir Kheirmand en helt ny kebabserie genom sitt varumärke Schysst käk. Svenska råvaror —all världens mat!
Läs mer
Strax utanför Trelleborg ligger Sveriges största tomatodling Alfred Pedersen & Son, och de använder märket Från Sverige. Här odlas svenska, smakrika tomater hela året runt!
Läs mer
Restriktionerna under coronapandemin slår hårt mot hela restaurangbranschen, både små och stora verksamheter drabbas. Så kan du stötta dem — varje lunch, middag och fika räknas!
Läs mer
Tulpaner är lätta att lyckas med och kan hålla sig fina länge om du sköter om dem på rätt sätt. Här kommer fem enkla och praktiska tips på hur du lyckas.
Läs mer
Blomsterfrämjandet har träffat inredaren och tv-profilen Ernst Kirchsteiger som ger sin syn på hur tulpaner, glädje och inredning hänger ihop inför Tulpanens Dag den 15 januari.
Läs mer
Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, delar med sig av recept på sina två favoritpizzor med svenska råvaror och tips på hur du bäst lyckas med dem.
Läs mer
Här får du recept och tips på Ludwig Tjörnemos, Årets Kock 2020, favoritpizzor med svenska råvaror. Lika goda på nyårsdagen som hela året runt!
Läs mer